externe

Bulgaria ii refuza statutul de refugiat unui opozant al lui Putin: „Nu are motive sa se teama de represiuni in Federatia Rusa”

Un tribunal de la Sofia a respins solicitarea unui opozant rus de a-i fi acordat statut de refugiat, sustinand ca nu are motiv sa se teama daca ajunge inapoi in Rusia.

„Nu exista niciun motiv pentru a accepta ca autoritatile oficiale din Federatia Rusa desfasoara fara discernamant represiuni in masa impotriva cetatenilor care isi exprima intr-un fel sau altul nemultumirea fata de politica presedintelui”. Cu acest argument, Curtea Administrativa Suprema a respins definitiv cererea cetateanului rus Alexander Stotsky, care a solicitat statutul de refugiat in Bulgaria, anunta Novinite.

Rusul, in varsta de 27 de ani, a fugit din Rusia imediat dupa invazia Ucrainei si a intrat in Bulgaria cu o viza de turist.

Dupa ce aceasta a expirat, el a solicitat azil, deoarece se temea ca in Rusia va fi mobilizat si trimis pe front. El a participat la numeroase mitinguri impotriva regimului lui Vladimir Putin, a fost observator al alegerilor pentru Duma rusa la sediul politicienilor opozitiei de la Moscova si sustinator al platformei „Smart Vote” a lui Navalny.

„Temerile sale ca, la intoarcerea in tara, va fi persecutat pentru opiniile sale politice diferite sau va fi mobilizat sunt doar presupuneri care nu sunt sustinute de dovezi”, este hotararea judecatorilor Curtii Administrative Supreme.

Potrivit acestora, ar trebui sa se renunte la statutul de refugiat, deoarece Stotsky nu a avut probleme cu autoritatile oficiale si cu politia; nu a avut probleme etnice si religioase, nu a fost retinut, arestat, judecat sau condamnat, amenintat sau abuzat fizic.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Pieleanu loveste cu un nou sondaj: Clotilde Armand pierde alegerile. Firea ar avea mai multe procente decat Nicusor Dan in Sectorul 1

Un sondaj dat publicitatii luni de Avangarde (institut patronat de Marius Pieleanu), realizat printre locuitorii…

50 de minute ago

Putin a semnat deja decretul de numire a lui Serghei Soigu in functia de secretar al Consiliului de Securitate Nationala, in locul lui Nikolai Patrusev

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat luni decretul de numire a lui Serghei Soigu in…

43 de minute ago

Germania: Oficiul pentru Protectia Constitutiei a fost autorizat sa continue monitorizarea AfD, ca organizatie de extrema dreapta

Curtea administrativa superioara din Munster a respins apelul AfD in disputa privind clasificarea partidului ca…

30 de minute ago