Bulgarii o vor pe Kovesi procuror-sef UE: Ne cerem scuze ca Guvernul nostru nu v-a sustinut. Frica nu e scuza

externe

Aproape 2.000 de bulgari au aderat la un grup de Facebook care se numeste „O sustin pe Laura Kovesi ca sef al Parchetului European”. Acolo a fost publicata si o scrisoare in care cetatenii ii cer scuze romancei pentru faptul ca guvernul bulgar a votat impotriva ei in Consiliul Uniunii Europene reunit la nivel de ambasadori (COREPER).

„Draga doamna Kovesi,

Grupul nostru de Facebook Eu o sustin pe Laura Kovesi la sefia Parchetului European a fost creat spontan, ca o reactie la revolta in masa si dezacordul puternic cu pozitia reprezentantului oficial al Bulgariei in Consiliul Reprezentantilor Permanenti in Uniunea Europeana (COREPER II) si deputatilor in Comisia pentru drepturile omului, justitie si afaceri interne (LIBE) si Comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European care, spre marele nostru regret, nu v-au sustinut.

Va rugam sa acceptati scuzele noastre sincere pentru actiunile lor. Ne pare foarte rau pentru comportamentul lor necorespunzator, deoarece frica nu este o scuza, dar si pentru ca alegerea adevarata a cetatenilor bulgari este in favoarea candidaturii dumneavoastra pentru functia de procuror-sef european.

Noi credem ca acest sprijin din partea societatii civile din Bulgaria este pe deplin meritat, v-ati demonstrat experienta adunata de-a lungul anilor, nu numai ca un excelent profesionist, ci, de asemenea, ca un om puternic si curajos. Din pacate, in propria noastra tara o astfel de persoana nu exista, ceea ce explica de ce atat de multi bulgari privesc cu admiratie spre dumneavoastra.

In grupul nostru aveti prieteni adevarati, care va doresc succes si noi victorii in lupta impotriva coruptiei in Europa!”, se arata in scrisoarea bulgarilor adresata fostei sefe DNA.

Pana la acest moment in grupul a strans peste 1.600 de membri.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: