Burduja isi inteteste atacurile la adresa lui Firea: „A stat 2 ani degeaba, nu a facut nimic pentru pistele de biciclete”

politica

Sebastian Burduja

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja afirma vineri ca Nicusor Dan a reusit sa faca 0 kilometri de piste de biciclete din sutele promise. El mai spune ca Primaria Capitalei a obtinut inca din 2014 o finantare de 10 milioane de euro pentru a amenaja 100 km de piste pentru biciclete si abia in 2018 s-au apucat de proiectul tehnic. Gabriela Firea a stat degeaba doi ani de zile, iar Nicusor Dan a continuat in acelasi ritm, a mai aratat Burduja.

”Am vorbit azi despre unul dintre marile esecuri ale Primarului Capitalei, Nicusor Dan. ‘Sistemul adevarat de piste de biciclete’ promis in 2020 este la fel de real ca trenul metropolitan, Centura Verde si sinele noi de tramvai. Nicusor Dan a reusit sa faca 0 kilometri de piste de biciclete din sutele promise. Exact ca la tevile reabilitate din sistemul de termoficare”, a transmis Sebastian Burduja.

El precizeaza ca in acest moment, in Capitala, avem aproximativ 60 km de piste de biciclete, din care doar putin peste 30 km sunt utilizabili si nici acestia nu asigura legaturi utile.

”Primaria Capitalei a obtinut inca din 2014 o finantare de 10 milioane de euro pentru a amenaja 100 km de piste pentru biciclete. Si abia in 2018 s-au apucat de proiectul tehnic. Gabriela Firea a stat degeaba doi ani de zile, iar Nicusor Dan a continuat in acelasi ritm. In 2022 si 2023, au fost prevazuti bani in buget pentru 28,8 km de piste. Dar Primaria Capitalei a facut in 2023 doar 1,6 km de piste noi si a refacut pista trasata pe Soseaua Kiseleff – circa 2 km. In 2021 si 2022 NU s-a realizat niciun kilometru de banda pentru biciclete, desi promisiunile curgeau”, a afirmat Sebastian Burduja, citat de news.ro.

El mentioneaza ca practic, proiectele promise nu au fost realizate nici pana azi, iar intre timp autorizatiile au si expirat.

”Indolenta, nepasare, incompetenta. La marele Master Plan se lucreaza in continuare! Nicusor Dan nu are scuze. Luna trecuta spunea ca proiectele sunt proaste si trebuie reproiectate. Minte. Este doar o gaselnita pentru a explica un esec -, o promisiune foarte mare din 2020, astazi neindeplinita. Ca atatea altele”, mai afirma liberalul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: