Burduja, tot mai suparat pe Firea: „Nu a facut nimic pentru a combate fenomenul traficului si consumului de droguri in Bucuresti”

politica

Sebastian Burduja

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a declarat, luni, ca administratiile Firea si Nicusor Dar n-au facut nimic pentru a combate fenomenul traficului si consumului de droguri in Bucuresti.

Burduja a spus ca primaria generala are un rol foarte important ca Bucurestiul sa fie un oras sigur, aratand ca instrumente in acest sens sunt Politia locala, supravegherea video, reabilitarea cladirilor abandonate, dar si centrele de tratament pentru cei care cad prada acestui flagel.

„Cea mai mare problema a Bucurestiului de astazi este traficul si consumul de droguri. Am spus-o de la inceputul acestei campanii: putem sa vorbim despre trafic, despre termoficare, despre spatii verzi, poluare, toate sunt importante, sistemul de Sanatate, sistemul de educatie, dar atunci cand nu ai o siguranta cand iti trimiti copilul la scoala sau la liceu, nu poti sa spui ca traiesti bine in acest oras. Cea mai mare temere a oricarui parinte astazi este ca, ma rog, copilul lui sa nu cada victima acestui fenomen”, a afirmat Burduja, la o conferinta de presa, citat de Agerpres.

Potrivit lui Burduja, in ultimii 10 ani traficul si consumul de droguri s-au triplat, iar peste 80% din tot consumul de droguri ilicite din Romania este in Bucuresti.

„In general, noi nu vorbim despre droguri, nu vorbim despre faptul ca avem acest flagel, aceasta crestere accelerata a traficului si consumului de droguri. Daca suntem onesti, cu totii stim pe cineva care este victima acestui fenomen. Este un subiect tabu, dar tacerea nu este o solutie cand vrei sa rezolvi o problema. Din acest motiv noi alegem sa vorbim despre asta si consideram ca primaria generala are un rol foarte important in asigurarea unui Bucuresti corect, ordonat, a unui oras sigur”, a adaugat Sebastian Burduja.

El a mentionat ca Politia Locala a Municipiului Bucuresti este principalul instrument prin care primarul general trebuie sa asigure ordinea publica si, din pacate, in ultimii ani nu a existat nici macar o vizita a acestuia la Politia Locala.

„Deci, n-ai cum sa sprijini politistii locali, nu ai cum sa le asiguri conditiile prin care ei sa faca performanta, sa combata traficul de droguri daca tu nu te duci pe acolo. In patru ani de zile, va rog sa verificati informatia, n-a fost o odata. Politia Locala trebuie modernizata, trebuie recrutati, probabil, mai multi politisti locali, vom face un audit pe subiect, si trebuie sa stea in proximitatea scolilor, in parcuri, in zonele de risc. Zonele de risc se cunosc”, a mai spus Burduja.

El a mentionat ca a fost duminica in Sectorul 5, pe Aleea Livezilor, unde „sunt oameni care traiesc in conditii inimaginabile si traficul si consumul de droguri este un fenomen scapat pur si simplu de sub control”.

„Am vazut seringi, am vazut sobolani, am vazut blocuri care stau sa cada, am vazut oameni pur si simplu disperati. Pentru ei, in primul rand, trebuie sa facem ceva”, a adaugat Sebastian Burduja, aratand ca astazi „drogurile sunt la indemana oricui” si ca exista si o aplicatie de unde pot fi procurate online aceste droguri, „fara niciun fel de opreliste”.

El s-a referit la necesitatea introducerii supravegherii video.

„Sunt programe care dau rezultate foarte bune in alte state, in alte orase. Zonele de risc se stiu. Aleea Livezilor. Va mai dau o zona nu departe de noi in Sectorul 2 – strada Viitorului – e cunoscuta in societate, in comunitate, drept strada heroinei. Deci, lucrurile se cunosc. Nu costa aproape nimic sa faci un sistem de supraveghere video si sa-i prinzi pe traficantii in droguri, sa-i calci efectiv in picioare. Asta ar trebui sa faca Politia”, a adaugat Burduja.

Candidatul liberal a mai mentionat si masura de reabilitare a caselor abandonate din Bucuresti, pentru ca acestea au devenit „un focar de infectie, un focar de trafic si consum de droguri”.

„Sunt case si la kilometrul zero, daca mergeti la Sfantul Gheorghe sa vedeti ce a ajuns acest oras. Sunt 850 de cladiri cu risc major in orasul acesta, a fost consolidata una singura in 4 ani si pe vechea administratie – 10. De altfel, nici administratia Firea, nici administratia Nicusor Dan n-au facut nimic pentru a combate acest fenomen al traficului si consumului de droguri. Asta este realitatea. Daca vrem sa traim in continuare intr-un oras cu astfel de pericole, sigur ca la alegerile din 9 iunie bucurestenii vor decide sa mearga pe mana doamnei Firea sau a domnului Dan, dar eu cred ca meritam totusi altceva in Bucurestiul acesta”, a mai spus Burduja.

El a mai aratat necesitatea unor centre de tratament, care in Bucuresti, practic, nu exista.

„In patru ani de zile vom face minim un centru de tratament la nivelul fiecarui sector. La ce dimensiuni are fenomenul, ne vom stradui sa facem si mai multe, dar trebuie programe specializate, centre specializate, consiliere psihologica, consiliere in cariera, adica un intreg set de masuri prin care ii recuperam pe acesti tineri, pe oamenii care cad victima fenomenului drogurilor”, a mai afirmat Burduja.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: