Burleanu aduce un antrenor din GERMANIA la echipa NATIONALA

sport

Viitorul antrenor al nationalei de fotbal nu va fi roman, spune Razvan Burleanu, presedintele FRF. Presedintele FRF nu a negat ca este vorba despre un selectioner din Germania. Numele va fi anuntat pana pe 10 iulie, a spus Razvan Burleanu la emisiunea „In fata ta” de la Digi24.

„Pot sa va spun ca va fi un antrenor strain de grupurile de interese. Un antrenor strain de tot ce a insemnat tinerea fotbalului romanesc in aceasta mlastina”, a spus el la Digi24.

Presedintele FRF a explicat ca va fi vorba, in premiera pentru nationala de fotbal, de un antrenor strain. Intrebat daca acesta vine din Germania, Razvan Burleanu nu a negat.

El a explicat ca FRF s-a concentrat pe tari cu o cultura fotbalistica bogata, dar care au trecut si printr-un „proces de reconstructie” – Germania, Belgia si Olanda. Au fost luati in considerare si antrenori francezi, a adaugat el.

„Fotbalul romanesc, dincolo de aceasta numire, are nevoie sa accelereze foarte puternic toate proiectele pe care le-am inceput in urma cu doi ani, in aceasta zona de reconstructie. Astfel ca atentia noastra s-a concentrat pe cateva modele: modelul german, modelul belgian, modelul olandez”, a spus Razvan Burleanu.

El a spus ca negocierea se apropie de final.

„Suntem foarte aproape de a ne indeplini tinta, si anume antrenorul nr. 1 de pe lista pe care am intocmit-o. Suntem pregatiti ca pana la finalul Campionatului European sa putem sa anuntam numele noului selectioner si sa-l si prezentam”, a spus Razvan Burleanu.

Intrebat daca este vorba despre un antrenor german, avand in vedere ca seful FRF s-a intors recent din Germania, acesta nu a negat. A mai dezvaluit ca viitorul selectionar este liber de contract, in acest moment.

Razvan Burleanu a precizat ca nu poate da mai multe detalii, la cererea antrenorului cu care se poarta negocierile.

El a vobit insa despre profilul antrenorului pe care il doreste pentru echipa nationala: „In primul rand cautam un antrenor cu autoritate, cu personalitate, care sa se fi batut pentru trofee in mai multe tari si sa le fi si castigat. Conteaza foarte mult adaptabilitatea. In acelasi timp, avem nevoie de un antrenor care sa-si doreasca foarte mult performanta”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: