Burqini a fost INTERZISA intr-o piscina din Germania. PROTEST: „Lovitura data umanitatii”

externe

O piscina a municipalitatii din Neutraubling, langa Regensburg, a interzis purtarea de burqini. Aceasta este o costumatie ce acopera tot corpul, purtata de femeile musulmane la plaja sau cand inoata.

Interdictia a fost introdusa dupa ce administratorii piscinei au decis ca intr-o zi a saptamanii sa aiba acces numai femeile. O tanara a ales sa vina imbracata in burqini, starnind proteste vehemete din partea celorlalte femei prezente.

„De ce trebuie sa poarte burqini cand in piscina sunt numai femei este ceva ce nu pot intelege”, a declarat primarul localitatii,¬†Heinz Kiechle, citat de The Local. El a decis apoi ca acest obiect de vestimentatie sa fie interzis.

„A accepta aceasta vestimentatie contrazice ideile fundamentale de integrare si intelegere reciproca”, a completat primarul.

Masura a starnit si proteste. Partidul Tinerilor Verzi acuza ca este incalcata libertatea religioasa. „Acest caz nu este doar o violare clara a drepturilor fundamentale, ci si o lovitura data umanitatii si tolerantei”, afirma acest partid intr-o scrisoare deschisa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: