Bursa de Peste din Tulcea, inaugurata cu fanfare de Dancila si Carmen Dan, s-a inchis imediat dupa plecarea premierului: „A fost o repetitie”

politica

Bursa de Peste din Tulcea, inaugurata cu fast  pe 8 aprilie, s-a inchis imediat dupa plecarea premierului Dancila. Totul a fost doar o butaforie, bursa va deveni functionala cel mai devreme la vara, au declarat pentru PressHub.ro si Info Sud-Est Grigore Baboianu si Adrian Izvoranu, directorii responsabili de functionarea Bursei de Peste din Tulcea.

Bursa a fost inaugurata, cu mare tam-tam, in prezenta premierului Viorica Dancila, a ministrului Agriculturii Petre Daea, a ministrului de Interne Carmen Dan, a ministrului Transporturilor Razvan Cuc si a presedintelui Consiliului Judetean Tulcea Horia Teodorescu (PSD).

Imediat dupa plecarea oficialilor, bursa a fost inchisa.

Grigore Baboianu, directorul Bursei de Peste din Tulcea, a declarat ca Bursa nu este inca functionala si a fost inaugurata pentru ca altfel autoritatile ar fi trebuit sa plateasca penalitati. Proiectul a fost depus spre finantare de ARBDD, Consiliul Judetean Tulcea si Agentia Nationala de Pescuit si Acvacultura.

„Bursa inca nu functioneaza pentru ca in aceasta perioada Casa de Comert Agroalimentar, care a preluat Bursa si care o va face functionala, finiseaza toate formele de functionare, regulamente si alte elemente care sa puna in aplicare conceptul de functionare. Deocamdata se pregateste si, in foarte scurt timp, se va anunta pe site-ul Bursei modul de functionare (Bursa nu are site inca – n.red.) , se va afisa si regulament. Mai multze detalii privind stadiul organizarii il puteti obtine de la sediul central, de la domnul Adrian Izvoranu, care este directorul general al Casei de Comert.”

Cu privire la inaugurarea pripita, directorul Bursei a spus ca aceasta a fost facuta pentru ca a existat o obligatie a Uniunii Europene pe care, daca ar fi incalcat-o, ar fi riscat penalitati. Asa ca au facut un soi de „repetitie”:

„Inaugurarea s-a facut pentru ca a existat o obligatie de la finantator, pentru ca altfel exista riscul sa se plateasca niste penalitati. Ea este incheiata, s-au facut toate probele tehnologice si s-a inaugurat tocmai pentru a se vedea daca poate functiona in ansamblul care a fost creat in aceasta zona. Si s-a facut, cum se spune, o repetitie, o verificare a functionarii ei din punct de vedere tehnic. Urmeaza sa punem la punct celelalte detalii, inclusiv poate si de reglementare, cu siguranta.”

Mai mult despre: ,

Comentarii: