news

Buscu, consilierul lui Dragnea, atac delirant la adresa jurnalistilor independenti: „Contaminati cu prostie si lichelism”

Redactorul-sef al publicatiei „Catavencii”, Doru Buscu, publica un text plin de invective la adresa jurnalistului Dan Tapalaga, acuzandu-l de „slugarnicie” si „lichelism”. Tapalaga a confirmat recent ca Buscu este consilier neoficial de imagine al lui Liviu Dragnea.

Enervat ca a fist catalogat „Catavencul Mafiei”, Buscu il improasca pe Tapalaga cu un val de invective intr-un text publicat, marti, in Catavencii.

„Contributia pe care Tapalaga a adus-o jurnalismului, alaturi de alti pionieri, e o forma algoritmizata a lingerii: propaganda. Ce inseamna propaganda? Actiunea desfasurata sistematic in vederea raspindirii unei doctrine politice, a unei viziuni de putere si justitie, pentru a cistiga adepti, de exemplu. Tapalaga a facut si face propaganda fara ca stiinta sau apropiatii sa detecteze in opera lui scrisa un moment de oboseala. Tapalaga a schimbat semnul criticii de presa si a trecut in genul “pro”: pro-Basescu, pro-Macovei, pro-DNA, pro-SRI. Jurnalismul rational critica, indiferent ce. Etica interna a meseriei cere asta, logica si nevoile adevarului cer asta. Jurnalismul de propaganda lauda sau, dupa caz, linge in directia unui interes. Tapalaga a fost si continua sa fie un lingau entuziast, dupa cum arata necurmata lui activitate de sustinere a unor gasti funeste, pe care, sa speram, istoria le va conduce, pina la urma, intr-o sala de judecata”, scrie Buscu intr-un text care se doreste a fi satiric.

„Tapalaga e liderul proeminent al acestei industrii de improscare. Firea lui de lingau intunecat l-a impins in avangarda unui razboi grotesc, purtat in folosul noii Securitati. El si fratii lui de mestesug, indiscutabil mai prosti, umplu de adevar vorbele betivului depotic, fostul lor stapin: ‘hoarda de propagandisti’”, incheie Buscu.

Buscu este extrem de deranjat, de fapt, ca Dan Tapalaga a dezvaluit relatiile stranse pe care le are cu Liviu Dragnea.

„Ce este, totusi, Doru Buscu pentru Liviu Dragnea, daca nu-i place sa i se spuna consilier? Intr-o declaratie pentru paginademedia.ro, fostul jurnalist a negat ca ar fi sfetnicul din umbra al liderului PSD, dar n-a spus cum ar defini relatia dintre el, pretins formator de opinie cu emisiune saptamanala la televiziunea publica, si un dublu condamnat penal. Sunt amici, buni prieteni, tovarasi de vacante, parteneri de excursii la mare, la munte, la Scrovistea? Acum, de pilda, in ultimul weekend petrecut de marele lider la Neptun si la o partida de pescuit in Delta, l-a insotit sau nu?

Cand Dragnea il taraste dupa el, pe post de companion vesel la spriturile triste cu baronetul pesedist, cum vrea sa i se spuna? Catavencul mafiei? Mascariciul borfasilor? Pudelul lui Pablito, asumtit impotriva tuturor adversarilor sai reali sau imaginari? Cum se cheama cei care isi pun umorul, talentul si inteligenta in slujba unor infractori dovediti? Liber sa aleaga, dar parca cel mai potrivit este Catavencul Mafiei. La fel ca personajul care a inspirat numele revistei, Catavencul Mafiei este tipul demagogului perfect, gata sa infiereze pe oricine la gazeta in numele unor idealuri marete la comanda unor condamnati penal”, a scris Tapalaga pe g4media.ro.

Urmareste-ne si pe:
Ovidiu Albu

Share
Published by
Ovidiu Albu

Recent Posts

A doua nava cu ajutoare umanitare pentru Gaza va pleca sambata din Larnaca

Cea de-a doua nava care transporta ajutoare umanitare pentru Gaza, ca parte a proiectului Amalthea,…

5 ore ago

Universitatea Harvard va elimina copertile din piele umana ale unei carti din anii 1800

Universitatea Harvard a eliminat copertile din piele umana ale unei carti din secolul al XIX-lea…

5 ore ago

Parlamentul francez sustine proiectul de lege pentru interzicerea discriminarii bazate pe coafuri, culoare sau textura a parului

Camera inferioara a parlamentului francez a sustinut un proiect de lege care interzice discriminarea bazata…

5 ore ago

SUA: Un caine robot politist a evitat o potentiala varsare de sange, dar a fost impuscat de trei ori

Politia din statul american Massachusetts a multumit unui caine robot pentru ca a ajutat la…

5 ore ago