Buscu, consilierul lui Dragnea, prezinta lista coloneilor si maiorilor din politica si presa. Cine ar fi agentii „statului paralel”

politica

Doru Buscu, consilier neoficial al lui Liviu Dragnea, a publicat o lunga lista de politicieni si jurnalisti despre care sustine ca ar fi ofiteri acoperiti ai mai multor servicii secrete.

Intr-un text publicat pe Catavencii, revista pe care o patroneaza, Buscu reia teoria statului paralel, lansata de Liviu Dragnea, si enumera o sumedenie de nume din politica si presa care ar fi colonei sau maiori acoperiti.

„Respiram, de la o vreme, epoleti si caschete, dam cu ochii peste tot de uniforme. In apropierea politicii, a deciziei, a puterii, a jocului public”, scri Buscu.

El prezinta apoi numeroase nume ale „agentilor” statului paralel.

„Generalul Coldea, de exemplu, nu s-a multumit s-o impaneze, dar a si condus o vreme societatea, daca nu cumva o mai conduce si acum. Generalul Predoiu, retras de la SIE, se implica pe fata in consilierea unui partid politic, desi e clar in ce consta consilierea. Generalul Pahontu de la SPP lucreaza la formarea unei noi majoritati parlamentare. Generalul Opris de la STS s-a ocupat de numararea paralela a voturilor si cistigarea celui de-al doilea mandat de presedinte pentru Basescu.

Fascinatia gradului i-a scrintit pe multi. In unii a trezit arivismul politic, in altii instinctele de turnator. In fine, destui si-au dorit gradele ca sa poata taia si spinzura.

Colonelul Kovesi Laura Codruta, spre exemplu, a coordonat fabricarea unor dosare si a ordonat actiuni de represiune nedreapta. Colonelul Isarescu Mugur (colaborator al fostei Securitati) a permis bancilor sa aduca la sapa de lemn doua generatii de amariti cu rate in franci elvetieni. Colonelul Blejnar Sorin a furat din avutia statului zeci de milioane de euro si a pedepsit fiscal jurnalistii care criticau regimul Basescu. Coloneii PDL Botis Ioan Nelu, Boureanu Cristian, Flutur Gheorghe, Ialomitianu Gheorghe, Preda Cezar, Oltean Ioan, precum si maiorul PDL Falca Gheorghe au hartuit finantele si legile tarii in calitate de ministri, deputati si primari. Colonelul Ungureanu Mihai-Razvan, fost premier al Romaniei si de doua ori fost sef la SIE, a tradat sfintele idealuri ale porcului romanesc in profitul vitei Kobe. Lista coloneilor gasiti in sertarul generalului Gabriel Oprea e mai lunga decit bataia privirii noastre si ii cuprinde si pe cei care n-au apucat sa fie unsi.

Colonelul Turcescu deschide lista jurnalistilor militarizati, unde trebuie remarcat capitanul Marincea, care lucra cu norma intreaga si haine civile, seara de seara, la Realitatea TV. Umbra grea a recrutarii se prelungeste apoi pe lista jurnalistilor descoperiti de martori oculari in biroul lui Coldea, adica alde Tapalaga, Turturica, Dogioiu si ceilalti coristi cu libret la SRI, la SIE sau la DIA, pe care viitorul ni-i pastreaza in memoriile generalilor morti.

Sa nu-i uitam pe judecatorii de la CCR pe care Basescu ii instrumenta prin Coldea, sa nu-i uitam pe judecatorii de la Curtea de Apel si ICCJ pe care generalul Coldea si colonelul Kovesi ii invatau cum sa dea sentinte. Sa nu-i uitam pe Dacian Ciolos, ruda lui Virgil Ardelean, pe Siegfried Muresan, impus de Servicii pe lista, pe Raluca Pruna, fosta angajata la SIE, pe fostul premier Sorin Grindeanu, pe care l-a rapit Pahontu pe vremea OUG 13, si pe fostul premier Mihai Tudose, cel cu doctorat si catedra la Academia SRI.

Sint multi, inimaginabil de multi, unii cu acte, altii doar cu aspiratia lor, hraniti de umorile turnatoriei si de oportunism. Daca ar purta toti uniforme am avea o societate in albastru si kaki”, sustine Buscu.

Doru Buscu se intalneste deseori cu Liviu Dragnea la resedinta acestuia de la Scrovistea unde pun la cale scenarii de influentare si manipulare a opiniei publice.

Buscu apare saptamanal in emisiunea Romania 9 (TVR), moderata de Ionut Cristache, o notorie trompeta a PSD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: