Buzatu a inceput sa toarne, denunturi pe banda rulanta. Presa din Vaslui: „Nume mari din conducerea PSD central. Cine primeste si cum se impart spagile la Bucuresti”

politica

Dumitru Buzatu

Fostul baron de Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a facut mai multe denunturi in fata procurorilor DNA de la Iasi, informeaza Vremea Noua de la Vaslui. Informatiile sunt confirmate de surse judiciare pentru hotnews.ro.

Dumitru Buzatu a facut denunturi si a oferit anchetatorilor anticoruptie detalii despre alte fapte de coruptie.

Denunturile acestuia, cinci la numar, vizeaza fapte de coruptie in institutiile aflate sub subordinea Consiliului Judetean Vaslui, in interiorul institutiei pe care a condus-o vreme indelungata, dar si in interiorul partidului din care a facut parte, fie ca vorbim de filiala judeteana a PSD sau de PSD central, scrie Vremea Noua.

Denunturile au fost facute la DNA Iasi. „A fost audiat intr-un dosar penal constituit ca urmare a denuntului sau. Dupa audiere, Dumitru Buzatu a fost transportat inapoi in Penitenciarul Vaslui”, au precizat surse judiciare pentru HotNews.ro.

„Vestea ca «baronul» de la Vaslui a inceput sa ciripeasca le-a dat fiori reci pe spatele multor pesedisti, carora nu prea le mai tihneste ca sunt pe listele electorale in pozitii cheie. Plecarea lui Buzatu la Iasi, in arestul OPJ, taman in ziua in care Ciolacu venea la Vaslui sa-l unga sef pe Solomon, pentru unii superstitiosi e un semn. Cu totii asteapta urmatoarea locatie la care mascatii vor descinde”, precizeaza jurnalistii vasluieni.

Conform unor surse judiciare, totul ar fi pornit dupa ce procurorii anticoruptie i-au adus la cunostinta lui Buzatu ca este cercetat si suspect in alte cinci dosare de coruptie. Cu dovezile pe masa, acesta a decis sa faca propriile denunturi, in speranta ca asa va ramane cu o singura acuzatie, cea de luare de mita si ca va deveni, din suspect, martor denuntator in celelalte dosare. Astfel, Buzatu a povestit procurorilor modul in care se luau spagile si mai ales cine le lua.

„Alte denunturi facute de Buzatu ar viza inclusiv nume mari din conducerea PSD central. Conform acelorasi surse judiciare, baronul de Vaslui ar fi povestit, in scris, cine da, cine primeste si cum se impart spagile la Bucuresti”, mai arata jurnalistii vasluieni.

Dumitru Buzatu este in arest de peste sapte luni.

Reactia avocatului lui Buzatu

Avocatul Kristian Winzer, care il reprezinta pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a transmis, miercuri, intr-o postare pe pagina sa de Facebook, ca acesta a fost prezent pe data de 9 aprilie la DNA Iasi ca martor denuntator intr-un dosar instrumentat de procurorii anticoruptie.

Aparatorul lui Buzatu a sustinut ca denuntul clientului sau nu vizeaza pretinse infractiuni de coruptie sau asimilate faptelor de coruptie din Consiliul Judetean Vaslui, din anumite institutii aflate in subordinea acestuia sau din cadrul organizatiei judetene sau centrale a PSD, asa cum s-a prezentat in spatiul public, ci doar o infractiune impotriva intereselor financiare ale UE, savarsita exclusiv de catre o entitate privata si de catre reprezentantii in drept si in fapt ai acesteia.

„In contextul enuntarii in spatiul public a unor imprejurari sau scenarii absolut elucubrante si a unor elemente faptice profund mincinoase si lipsite de orice minim fundament real sau adevar referitoare la motivul si contextul prezentei domnului Dumitru Buzatu la sediul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi in cursul zilei de 9 aprilie, societatea noastra de avocati este imputernicita in mod expres de catre domnul Dumitru Buzatu sa comunice public punctul domniei sale de vedere. (…) Domnul Buzatu a fost audiat pe data de 9 aprilie in calitate de martor denuntator (in sensul dispozitiilor articolului 19/Legea 68/2002 privind protectia martorilor) intr-o lucrare aflata la acest moment pe rolul Directiei Nationale Anticoruptie – ST Iasi, care vizeaza in esenta o infractiune de folosire/prezentare de documente/declaratii false daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri/active din bugetul UE sau bugetele administrate de aceasta ori in numele acesteia, cu consecinte deosebit de grave”, precizeaza sursa citata.

Winzer a mai precizat ca Dumitru Buzatu are calitatea de inculpat intr-un singur dosar instrumentat de DNA, aflat in prezent in procedura camerei preliminare la Tribunalul Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: