Buzatu incearca sa scape de judecatorii din Vaslui, nu reuseste. Decizie definitiva, Curtea de Apel Iasi i-a respins cererea de stramutare de procesului

politica

Dumitru Buzatu, arest preventiv, PSD, judecator, decizie

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au respins, marti, solicitarea de stramutare a dosarului fostului presedinte al Consiliului Judetean si lider al PSD Vaslui Dumitru Buzatu.

„In baza art. 74 Cod procedura penala respinge, ca nefondata, cererea formulata de petentul Buzatu Dumitru, privind stramutarea judecarii cauzei ce formeaza obiectul dosarului nr. 2562/89/2023/a1 inregistrat pe rolul Tribunalului Vaslui. In baza art. 275 alin. 2 Cod procedura penala obliga petentul Buzatu Dumitru la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat”, se arata in decizia instantei.

Decizia este una definitiva.

Buzatu a fost prins in flagrant de procurorii anticoruptie, in luna septembrie a anului trecut, cand primea 1,25 milioane de lei drept mita pentru a favoriza o firma sa obtina un contract. Banii au fost gasiti de anchetatori in portbagajul masinii acestuia, dupa ce fostul presedinte al Consiliului Judetean Vaslui i-ar fi primit intr-un restaurant.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Vaslui Dumitru Buzatu. Dosarul a fost transmis spre judecare Tribunalului Vaslui, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza.

Dumitru Buzatu se afla in arest preventiv la Penitenciarul Vaslui.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: