Buzatu neaga nervos ca PSD e vinovat de saracia din Vaslui: „N-avem nicio treaba sa imbogatim pe cineva”. Fiul lui Buzatu e secretar de stat, nevasta e senatoare

politica

Presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a declarat, joi, in total dezacord cu afirmatia conform careia „Buzatu si PSD au saracit judetul Vaslui”, despre care sustine ca a fost folosita in campaniile electorale de anumite persoane, afirmand ca aceasta reprezinta o „stereotipie” si o „idiotenie”.

„In practica, hai sa-i zicem electorala, a functionat foarte multa vreme si inca mai functioneaza o stereotipie, o idiotenie: sa tot spui ca Buzatu a saracit judetul Vaslui, sa spui ca PSD-ul a saracit judetul Vaslui.

Ma gandesc ca daca ar fi PNL-ul majoritar si ar fi la conducere, s-ar spune ca PNL-ul a saracit judetul Vaslui, daca ar fi alt partid, alt partid a saracit. Sa ne intelegem foarte bine, Consiliul Judetean nu este responsabil de imbogatirea sau saracirea oamenilor. Traim intr-o ordine sociala, noi avem anumite atributii si eu cred ca indeplinirea atributiilor corect si din punct de vedere legal, activ si cu initiativa, este un lucru care ne apartine noua, Consiliului Judetean.

Nu pot eu sa imbogatesc, nici Consiliul Judetean; pe nimeni nu putem sa imbogatim. Este un nonsens aceasta exprimare”, a spus Dumitru Buzatu, citat de Agerpres.

Citeste si: Buzatu anunta ca vasluienii sunt saraci dintotdeauna, prin urmare „noi, pesedistii, nu aveam cum sa-i saracim”

Liderul PSD Vaslui a mentionat ca poate accepta critici cu privire la nerealizarea unor obiective de investitii din judet, dar ca nu este dispus sa asculte acuzatii care nu au fundament.

„Daca vreti sa spuneti ca n-am realizat nu stiu care obiectiv, atunci ar trebui sa dam explicatii sau sa procedam la rezolvarea problemei, dar nu ca n-am imbogatit judetul Vaslui. In primul rand nu exista conceptual notiunea aceasta de imbogatire a unui judet, cum sa-l imbogatesti?

(…) Imbogatirea unei persoane, daca este vorba de cresterea nivelului veniturilor ei, ii apartine ei. Se duce, cauta, castiga mai bine. Guvernul raspunde de programele mari si de ghidarea macroeconomica, noi, de administrarea acestui teritoriu. N-avem nicio treaba sa imbogatim pe cineva.

O sa repet treaba asta pana o sa le intre tuturor in cap; daca sunt unii incapatanati si nu vor sa inteleaga si din lipsa aceasta de intelegere isi fac stindard electoral, foarte bine. Continuati cu treaba aceasta, ca eu voi fi tot aici sa va raspund”, a mai precizat Buzatu.

Tudor Buzatu, fiul presedintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost numit in ianuarie 2022 in functia de secretar de stat in cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciuca. Secretariatul General este condus de Marian Neacsu (PSD), care detine o condamnare penala pentru ca si-a angajat fiica la cabinetul sau parlamentar.

Citeste si: Clanurile PSD: tatal-baron local, mama-senatoare PSD, fiul-secretar de stat. „Noi suntem o familie de politicieni, doar nu era prost sa refuze”

Tudor Buzatu a fost secretar de stat si in Guvernul Dancila. In 2018, el a fost numit de PSD in aparatul de lucru al Anei Birchall, pe atunci vicepremier responsabil de parteneriatele strategice.

Intrebat in 2018 de Recorder ce il recomanda pe fiul sau pentru aceasta functie, Buzatu a raspuns: „Noi suntem o familie de politicieni. Dumneavoastra ati venit, v-ati luptat cot la cot, v-ati inscris si eu nu v-am promovat? Ce pot sa spun, l-a recomandat organizatia, partidul, si el doar nu era prost sa refuze”.

Chestionat daca numirea fiului sau nu este nepotism, Buzatu a ras:  „Cum sa fie nepotism asta? Poate aveti dreptate (rade ironic). Tatal meu este si el politician”.

Si mama lui Tudor Buzatu are o functie politica bine platita. Aceasta se numeste Gabriela Cretu si este senator PSD.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: