Buzatu sare sa o apere pe Carmen Dan. Mesaj pentru Ciolacu: „Este o prostie, niciun partid nu trebuie sa se grabeasca cu excluderile”

politica

PSD trebuie sa dea dovada de intelegere fata de parlamentarii bolnavi care au lipsit de la sedinta in care ar fi trebuit votata motiunea de cenzura dar nu a fost intrunit cvorumul, declara la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El afirma ca excluderile imediate si reactiile de orgoliu nu fac bine partidelor, mai ales inainte de alegeri.

Dumitru Buzatu spune ca PSD a intarziat prea mult depunerea motiunii de cenzura. ”Cred ca a intarziat foarte mult cu depunerea acestei motiuni de cenzura si mai mult decat atat, am afirmat in repetate randuri ca Guvernul Orban nu trebuia votat”, a declarat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, dupa esecul motiunii de cenzura.

”Mai intai, trebuie sa stam de vorba cu oamenii, sa vedem din ce motiv nu au fost prezenti (…). Daca erau bolnavi si erau intr-o situatie extraordinara, cred ca trebuie sa manifestam intelegere fata de oamenii acestia. Daca au fost unele cazuri in care oamenii au plecat din partid, se gandisera sa se ralieze la alte formatiuni politice, atunci trebuie sa avem un anumit comportament. Daca au fost situatii din acestea de exceptie, o boala, deplasare intr-un loc din care nu s-a putut intoarce la timpul potrivit, fata de acestia trebuie sa dam dovada de intelegere, trebuie sa judecam de la caz la caz”, argumenteaza el.

Intrebat daca PSD ar trebui sa nu se grabeasca in privinta excluderilor, dupa esecul motiunii de cenzura, Dumitru Buzatu a raspuns: ”E o prostie, nici un partid nu ar trebui sa se grabeasca foarte tare cu excluderile, pana cand nu gaseste motivatia adevarata a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atat mai mult cu cat e vorba de parlamentari, l-a facut. Trebuie sa fim foarte atenti cu oamenii (…). Excluderile imediate, reactiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor si lucrul acesta cu atat mai mult cu cat ne apropiem de o perioada electorala, in care de preferat ar fi pentru partide sa fie stapane pe situatie, sa nu semene confuzie in randul propriilor membri si sa nu ia masuri pripite”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anuntat luni, dupa ce sedinta in care ar fi trebuit dezbatuta si votata motiunea de cenzura initiata de social-democrati nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, ca parlamentarii PSD care au absentat vor fi exclusi.

Nu au fost in sala senatoarele Paturca Roxana Natalia si Carmen Dan, dar nici deputatii Catalin Radulescu, Adrian Tudor si Dan Ciocan, aminteste news.ro.

Carmen Dan a declarat ca mama sa a fost diagnosticata cu COVID-19, iar ea se afla in izolare desi testul sau a fost negativ.

Deputatul Dan Ciocan a fost exclus deja din partid de catre organizatia PSD Caracal pentru ca a absentat de la motiunea de cenzura.

Deputatul PSD Adrian Todor afirma ca situatia sa era cunoscuta de catre liderul PSD, Macel Ciolacu, caruia i-a trimis si documente justificative. ”E mai usor sa cada niste capete marunte, decat sa-si asume responsabilitatea esecului”, a afirmat deputatul.

Catalin Radulescu a sustinut sa s-a simtit rau, ca a tusit ”cu sange” si ca luni dupa-amiaza, la ora 14:30, ora la care incepea sedinta care nu a intrunit cvorum, se afla la spital, pentru a face analize medicale.

Mai mult despre: ,

Comentarii: