politica

Buzatu sare sa o apere pe Carmen Dan. Mesaj pentru Ciolacu: „Este o prostie, niciun partid nu trebuie sa se grabeasca cu excluderile”

PSD trebuie sa dea dovada de intelegere fata de parlamentarii bolnavi care au lipsit de la sedinta in care ar fi trebuit votata motiunea de cenzura dar nu a fost intrunit cvorumul, declara la RFI liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu. El afirma ca excluderile imediate si reactiile de orgoliu nu fac bine partidelor, mai ales inainte de alegeri.

Dumitru Buzatu spune ca PSD a intarziat prea mult depunerea motiunii de cenzura. ”Cred ca a intarziat foarte mult cu depunerea acestei motiuni de cenzura si mai mult decat atat, am afirmat in repetate randuri ca Guvernul Orban nu trebuia votat”, a declarat Buzatu.

Liderul PSD Vaslui nu vede cu ochi buni excluderile din PSD, dupa esecul motiunii de cenzura.

”Mai intai, trebuie sa stam de vorba cu oamenii, sa vedem din ce motiv nu au fost prezenti (…). Daca erau bolnavi si erau intr-o situatie extraordinara, cred ca trebuie sa manifestam intelegere fata de oamenii acestia. Daca au fost unele cazuri in care oamenii au plecat din partid, se gandisera sa se ralieze la alte formatiuni politice, atunci trebuie sa avem un anumit comportament. Daca au fost situatii din acestea de exceptie, o boala, deplasare intr-un loc din care nu s-a putut intoarce la timpul potrivit, fata de acestia trebuie sa dam dovada de intelegere, trebuie sa judecam de la caz la caz”, argumenteaza el.

Intrebat daca PSD ar trebui sa nu se grabeasca in privinta excluderilor, dupa esecul motiunii de cenzura, Dumitru Buzatu a raspuns: ”E o prostie, nici un partid nu ar trebui sa se grabeasca foarte tare cu excluderile, pana cand nu gaseste motivatia adevarata a unui gest pe care unul dintre membrii partidului respectiv, cu atat mai mult cu cat e vorba de parlamentari, l-a facut. Trebuie sa fim foarte atenti cu oamenii (…). Excluderile imediate, reactiile acestea de orgoliu nu fac bine partidelor si lucrul acesta cu atat mai mult cu cat ne apropiem de o perioada electorala, in care de preferat ar fi pentru partide sa fie stapane pe situatie, sa nu semene confuzie in randul propriilor membri si sa nu ia masuri pripite”.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anuntat luni, dupa ce sedinta in care ar fi trebuit dezbatuta si votata motiunea de cenzura initiata de social-democrati nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, ca parlamentarii PSD care au absentat vor fi exclusi.

Nu au fost in sala senatoarele Paturca Roxana Natalia si Carmen Dan, dar nici deputatii Catalin Radulescu, Adrian Tudor si Dan Ciocan, aminteste news.ro.

Carmen Dan a declarat ca mama sa a fost diagnosticata cu COVID-19, iar ea se afla in izolare desi testul sau a fost negativ.

Deputatul Dan Ciocan a fost exclus deja din partid de catre organizatia PSD Caracal pentru ca a absentat de la motiunea de cenzura.

Deputatul PSD Adrian Todor afirma ca situatia sa era cunoscuta de catre liderul PSD, Macel Ciolacu, caruia i-a trimis si documente justificative. ”E mai usor sa cada niste capete marunte, decat sa-si asume responsabilitatea esecului”, a afirmat deputatul.

Catalin Radulescu a sustinut sa s-a simtit rau, ca a tusit ”cu sange” si ca luni dupa-amiaza, la ora 14:30, ora la care incepea sedinta care nu a intrunit cvorum, se afla la spital, pentru a face analize medicale.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

AUR l-a pus si pe Trump pe afise, alaturi de Avram Iancu, Cuza si Stefan cel Mare: „Camionul de gunoi e perfect acolo”

Campanie halucinanta a celor de la AUR. In Bucuresti, pe marile bannere de promovare a…

28 de minute ago

Operatiunea „Gayaneh“: cum au fondat rusii Securitatea in Romania dupa modelul sovietic. Marturia lui Pacepa

Serviciul secret al puterii comuniste si celebrele sale metode, ale caror reminiscente pot fi simtite…

53 de minute ago

Judecatoarea lui Vlad Pascu ramane in functie, a decis CSM: „Respinge propunerea formulata de Inspectia Judiciara ca neintemeiata”

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu ramane in functie, a decis miercuri CSM, respingand propunerea Inspectiei Judiciare…

35 de minute ago

Piedone anunta ca e cautat insistent de PSD: „Am primit mesaje de la mai multe persoane ca ar fi bine sa ma retrag si sa o sustinem acum pe doamna Firea”

Cristian Popescu Piedone a anuntat, miecuri, ca este contactat insistent de reprezentanti ai PSD pentru…

2 ore ago

Ghinea: „PSD si PNL au luat doar 0,49% din banii prevazuti in PNRR pentru spitale si sectii noi”

Ministerul Sanatatii admite, la solicitarea lui Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR…

9 minute ago

Tupeu la Prahova. Iulian Dumitrescu si-a depus candidatura: „Am trecut prin furtuna, vreau sa le fac prahovenilor o viata mai buna”

PNL Prahova a transmis, miercuri, un comunicat de presa in care anunta ca Iulian Dumitrescu,…

2 ore ago