externe

ByteDance, compania-mama a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda reteaua sociala, chiar si cu riscul de a fi interzisa in America

ByteDance, compania mama chineza a TikTok, afirma ca nu intentioneaza sa vanda afacerea, dupa ce SUA a adoptat o lege care o obliga sa vanda aplicatia video extrem de populara sau sa fie interzisa in America.

„ByteDance nu are niciun plan de a vinde TikTok”, a postat compania pe contul sau oficial de pe Toutiao, o platforma de socializare pe care o detine. TikTok nu a raspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea BBC.

La inceputul acestei saptamani, TikTok a declarat ca va contesta in instanta legea „neconstitutionala”.

Declaratia celor de la ByteDance a venit ca raspuns la un articol publicat de The Information, care a afirmat ca Bytedance a analizat potentiala vanzare a operatiunilor TikTok in SUA fara algoritmul care o alimenteaza.

„Informatiile din presa straina potrivit carora ByteDance ar fi vandut TikTok nu sunt adevarate”, a declarat compania in postarea care a inclus o captura de ecran a articolului cu caracterele chinezesti care inseamna „zvon fals” stampilate pe el.

Inasprirea controlului pe care Beijingul il exercita asupra companiilor private a starnit ingrijorari in SUA si in alte tari occidentale cu privire la cat de mult control are Partidul Comunist Chinez asupra ByteDance si asupra datelor pe care le detine.

TikTok a negat in mod repetat afirmatiile conform carora guvernul chinez detine controlul asupra ByteDance. „Suntem increzatori si vom continua sa luptam pentru drepturile voastre in instante”, a declarat seful TikTok, Shou Zi Chew, intr-un videoclip postat pe platforma saptamana aceasta.

„Faptele si Constitutia sunt de partea noastra… fiti siguri, nu plecam nicaieri”. Potrivit TikTok, fondatorul chinez al ByteDance detine 20% din actiuni, prin intermediul unei participatii de control in cadrul companiei.

Aproximativ 60% sunt detinute de investitori institutionali, inclusiv de marile firme de investitii americane Carlyle Group, General Atlantic si Susquehanna International Group. Restul de 20% este detinut de angajatii sai din intreaga lume, iar trei dintre cei cinci membri ai consiliului de administratie al ByteDance sunt americani.

Guvernul chinez a respins, de asemenea, aceste preocupari ca fiind paranoia si a avertizat ca o interdictie a TikTok s-ar intoarce „inevitabil impotriva SUA”. Cu toate acestea, TikTok nu se confrunta cu o interdictie imediata in SUA.

Noua lege acorda ByteDance noua luni pentru a vinde afacerea si o perioada de gratie suplimentara de trei luni, inainte ca o eventuala interdictie sa poata fi aplicata. Aceasta inseamna ca termenul de vanzare va veni cel mai probabil candva in 2025, dupa ce castigatorul alegerilor prezidentiale din 2024 va prelua functia.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

2 ore ago

Xi Jinping la Paris, ce a discutat cu Macron si Ursula von der Leyen: „China sa isi foloseasca toata influenta asupra Rusiei pentru a pune capat razboiului”

Presedintele francez Emmanuel Macron si presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen l-au presat pe…

3 ore ago

Aterizarea unui avion pe o autostrada aglomerata din Letonia. Cu ce probleme s-a confruntat pilotul – Video

Un avion cu doua persoane la bord a aterizat de urgenta pe o autostrada din…

4 ore ago

Judecatorul s-a saturat de atitudinea lui Trump, il ameninta ca-l baga dupa gratii. Trump continua sa ii atace pe martorii si juratii din proces

Judecatorul care conduce procesul penal in care Donald Trump este acuzat ca a platit o…

2 ore ago