„Ca hotii”. PSD a reusit sa cumpere inca 3 parlamentari azi-noapte. Se bazeaza si pe tradarea UDMR

politica

Digi24 anunta ca PSD a reusit sa convinga 12 parlamentari dintre cei care au semnat motiunea de cenzura sa nu o si voteze astazi. Opozitia, pe de alta parte, a castigat de partea sa alti noua parlamentari. Ieri, numarul semnatarilor care trecusera de partea PSD era de noua.

Sunt 237 de semnaturi pe motiunea de cenzura, fiind nevoie de 233 de voturi pentru ca motiunea sa treaca. PSD a reusit sa cumpere 12 dintre semnatari, insa Opozitia are o rezerva de alte noua voturi. Prin urmare, de partea motiunii dunt 234 de parlamentari, un vot extrem de strans.

Digi24 mai anunta si ca PSD a incercat sa convinga UDMR ca 2-3 parlamentari sa nu voteze motiunea, astfel incat aceasta sa pice la un vot limita.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila va fi dezbatuta si votata joi in Parlament.

Motiunea, intitulata „Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!”, are 237 de semnaturi de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO Romania, ALDE, UDMR, minoritati nationale, dar si doua de la PSD, conform liderului liberalilor, Ludovic Orban.

Initiatorii motiunii de cenzura solicita votul parlamentarilor pentru demiterea Guvernului, considerat „cel mai nociv” din ultimii 30 de ani si arata ca, imediat dupa acest moment, opozitia va propune „cea mai buna solutie guvernamentala pentru romani”, anticipandu-se ca solutia benefica este un „guvern suplu”, cu 15 ministere.

„Doamnelor si domnilor senatori si deputati, faceti un bine Romaniei si romanilor si votati demiterea celui mai nociv guvern pe care l-a avut tara in ultimii 30 de ani. Demiteti Guvernul PSD prin votul dumneavoastra si salvati, astfel, ceea ce se mai poate salva din economia Romaniei, din sistemul de invatamant, din sistemul de sanatate, din institutiile statului roman. Orice zi cu Guvernul Dancila la putere inseamna oportunitati ratate pentru Romania, subdezvoltare si adancirea problemelor macroeconomice. Demiterea Guvernului Dancila reprezinta o conditie esentiala pentru intrarea Romaniei in normalitate. Aceasta motiune ne ofera sansa sa reconstruim Romania din temelii. (…) Votul dumneavoastra pentru motiunea de cenzura este un vot esential pentru a reda speranta romanilor de pretutindeni ca Romania se poate intoarce la normalitatea mult asteptata. Imediat dupa demiterea Guvernului PSD, opozitia va propune cea mai buna solutie guvernamentala pentru romani si pentru Romania. Aceasta va fi, evident, asa cum ne spune Constitutia, rezultatul consultarilor dintre Presedintele Romaniei si partidele politice parlamentare. Putem sa anticipam inca de acum faptul ca solutia benefica pentru Romania inseamna un guvern suplu, european, cu 15 ministere, format dintr-o echipa de oameni competenti, care au demonstrat profesionalism, integritate si responsabilitate in intreaga lor cariera”, se arata in textul motiunii de cenzura.

Initiatorii sustin ca solutia dupa demiterea Guvernului PSD inseamna si adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat catre dezvoltarea si modernizarea tarii si catre prosperitatea reala a fiecarui roman.

„Vom putea reaseza Romania pe drumul ei firesc: prin investitii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o crestere economica solida bazata pe productie si exporturi, prin servicii publice de cea mai buna calitate”, se afirma in motiune.

In document se arata ca Guvernul nu mai are majoritate parlamentara si nu mai are legitimitatea politica pentru a guverna tara.

Mai mult despre: ,

Comentarii: