Ca la nunta. Dancila, singura care si-a adus rudele la Ateneu. Le-a postat in rand cu cei mai importanti oameni au Europei

politica

Premierul Viorica Dancila a fost singurul oficial care si-a adus si rudele la ceremonia preluarii oficiale a presedintiei Consiliului UE. Ea si-a adus fiul si nora, pe care i-a asezat chiar in spatele ei, in alaturi de cei mai importanti oameni ai Europei.

Cele doua personaje din spatele lui Dancila sunt fiul acesteia, Victor Dancila, si nora premierului, Elena. Fiul lucreaza la Curtea de Conturi iar nora este consilier juridic la primaria Sectorului 5. Imediat in preajma lor se aflau Tariceanu, Tajani, Dancila, Tusk, Iohannis si Juncker.

Tot in apropierea lui Dancila a stat si fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mita si trafic de influenta.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, in 16 noiembrie 2016, de instanta suprema, la patru ani de inchisoare cu executare, fiind gasit vinovat de luare de mita si trafic de influenta, respectiv pentru ca, in perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalisti de la ”Sunday Times” de a-i plati 100.000 euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

La momentul investigatiei jurnalistice, trei europarlamentari – Adrian Severin, fostul ministru sloven de Externe Zoran Thaler si fostul ministru austriac de Interne Ernst Strasser – ar fi acceptat „sa-si vanda serviciile” unor jurnalisti ai ziarului „The Sunday Times”, care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul „ajutorului” pentru adoptarea unor amendamente.

Severin a fost eliberat conditionat in 28 februarie 2018 dupa ce a executat un an si trei luni din pedeapsa de patru ani de inchisoare.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: