Ca sa obtina mega-moschee in Bucuresti, Ponta il linguseste pe Iohannis: „Gest laudabil”

news

Victor Ponta s-a apucat sa il laude pe Klaus Iohannis, dupa ce presedintele a avut un discurs civilizat la adresa comunitatii musulmane din Romania.

Ponta spune ca declaratiile lui Iohannis legate de comunitatea musulmana reprezinta un „gest laudabil si normal”.

„Un gest laudabil si normal din partea unui Presedinte al unei tari democratice / sper ca in acest fel sa se mai spele rusinea si confuzia provocata societatii noastre de declaratiile iresponsabile impotriva comunitatii musulmane promovate de politicieni expirati dornici de atentie si de campaniile de presa ale unor jurnalisti evazionisti fiscali (care stau si acum „pe sponsorizare” la un om de afaceri musulman din Romania) !”, a scris Ponta pe Facebook.

Presedintele Klaus Iohannis a spus, joi, la Hotel Marriott, cu ocazia participarii la cina de Iftar, care marcheaza postul cel mare al musulmanilor, ca membrii comunitatii musulmane din Romania impartasesc aceleasi aspiratii comune, printre care „proiectul european si angajamentul nord-atlantic”.

Anterior, Traian Basescu a avertizat ca ridicarea unei mega-moschei in Bucuresti, obiectiv sustinut de guvernul lui Victor Ponta, reprezinta un „mare risc”.

„Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. Schiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, daca n-ar fi tragica, ar fi comica (…) Astfel de decizii sunt nesabuite, daca nu chiar antinationale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenti mulsulmani.(…) Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara”, a spus fostul presedinte, la o intrunire a PMP, care s-a desfasurat la Pitesti.

Fostul presedinte considera ca aceasta decizie trebuia discutata in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii si ca proiectul trebuie respins.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: