Cabana Cheile Butii din Valea Jiului a fost distrusa de un incendiu. Patru persoane se aflau in cabana

news

Cabana Cheile Butii din localitatea Campu lui Neag, cea mai veche din partea de vest a Vaii Jiului, a fost distrusa in noaptea de duminica spre luni de un incendiu, o persoana fiind transportata la spitalul din orasul Lupeni cu arsuri la maini si picioare, a informat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.

„Patru persoane cazate in acel moment s-au autoevacuat, o victima fiind transportata la Spitalul Lupeni cu o masina proprietate personala cu arsuri la membrele inferioare si superioare”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Hunedoara, Cristian Morar, citat de Agerpres.

Incendiul a fost anuntat cu intarziere, din cauza ca zona este una izolata, fara semnal de telefonie mobila.

Pentru stingerea flacarilor, 20 de pompieri militari cu trei autospeciale de stingere cu apa si spuma s-au deplasat la fata locului, unde incendiul se manifesta generalizat pe toata suprafata cabanei. Potrivit pompierilor militari, cabana a ars pe o suprafata de 500 de mp, cauza probabila fiind un scurtcircuit electric.

Actiunea de stingere a fost ingreunata de cantitatea mare de lemn din care era construita cabana, precum si de lipsa apei cu presiune din zona, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 kilometri distanta de focar.

Pompierii militari au reusit sa-si alimenteze autospecialele cu apa dintr-un lac aflat in apropiere.

Mai mult despre:

Comentarii: