Cal pus la munca pana la lesin. Proprietarul are dosar penal pentru schingiuirea animalelor

news

O femeie din Medias a gasit in a doua zi de Pasti un cal cazut la pamant, pe un teren viran din vecinatatea unor blocuri si a sunat la 112. Animalul se afla intr-o stare foarte proasta si era incapabil sa se ridice, potrivit Turnul Sfatului.

In afara Politiei Municipale si a celei locale din Medias, la fata locului a sosit si un echipaj al Politiei Animalelor Sibiu.

„La fata locului s-au deplasat de urgenta politistii Biroului pentru Protectia Animalelor Sibiu, care au constatat ca cele sesizate se confirma. In urma evaluarii medicale efectuate de catre medicul veterinar din cadrul BPA, s-a concluzionat ca este vorba despre o cabalina in varsta de 20 de ani, femela, aflata intr-o stare de ingrijire mediocra, cu dificultati motorii. Politistii au identificat proprietarul animalului, un barbat din satul Ighisul Nou, si au deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de schingiuirea animalelor”, au transmis reprezentantii IPJ Sibiu.

Animalul a fost incredintat Asociatii de protectie a animalelor Puppy Tears din Medias, care spera sa poata salva calul.

Cercetarile sunt continuate la nivelul Biroului pentru Protectia Animalelor Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Medias.

Daca va fi gasit vinovat, proprietarul risca inclusiv pedeapsa cu inchisoarea.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: