Calcul simplu: „Alianta PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Decizia este la Iohannis”. Si PNL anunta ca Dragnea nu mai are majoritate

politica

Traian Basescu afirma ca votul la motiunea de cenzura arata ca PSD si ALDE au pierdut majoritatea. El trage concluzia ca astfel cele doua formatiuni au pierdut si guvernarea.

„Dragnea si Tariceanu, ati pierdut! Fara voturile minoritatilor, motiunea de cenzura nu ar fi trecut. Alianta PSD-ALDE a pierdut majoritatea. Deci, este normal sa piarda si guvernarea. Decizia este la Iohannis”, a scris Basescu pe Facebook.

La randul sau, deputatul PNL Catalin Predoiu a afirmat ca motiunea de cenzura a trecut cu 241 voturi, dintre care 15 au venit de la minoritatile nationale, ceea ce arata ca PSD-ALDE nu mai dispun de 233 de voturi in Parlament.

„PSD-ALDE nu mai au majoritate. Motiunea a trecut cu 241 voturi, dar 15 au venit de la minoritatile nationale. Jumatate plus unu inseamna 233, ori votul de astazi a demonstrat ca PSD- ALDE nu mai dispun de 233 de voturi in Parlament. Pentru ca, 241 minus 15 voturi de la minoritati fac 226”, a declarat deputatul PNL Catalin Predoiu.

Purtatorul de cuvant al Presedintiei, Madalina Dobrovolschi, a anuntat ca Iohannis va declansa luni consultari privind formarea unui nou guvern.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: