Calea de navigatie din Baltimore se redeschide complet dupa inlaturarea podului prabusit

externe

Podul din Baltimore

Calea maritima din Baltimore, blocata timp de peste doua luni in urma prabusirii podului Francis Scott Key, s-a redeschis complet luni, relateaza Deutsche Welle.

„Suntem mandri de eforturile unificate care au redeschis complet Canalul Federal pentru operatiunile portuare”, a declarat Scott Spellmon, comandantul Corpului de ingineri al armatei.

Pe 26 martie, ruta a fost blocata de epava podului care s-a prabusit dupa ce o nava de transport de containere de marfa a pierdut controlul si s-a ciocnit de unul dintre stalpii de sustinere ai podului, ucigand sase persoane.

Cea mai mare parte a traficului maritim a ramas blocata pana cand Corpul inginerilor armatei americane si scafandrii de salvare ai marinei au indepartat aproximativ 50.000 de tone de fier din rau.

Cargoul a ramas blocat in mijlocul canalului timp de aproape doua luni, dupa care a fost repus pe linia de plutire si trimis inapoi in port.

Indepartarea navei Dali, sub pavilion Singapore, a deschis canalul cu o adancime de 15 metri si o latime de 122 de metri.

Canalul redeschis va permite circulatia in ambele sensuri. Cerintele suplimentare de siguranta care erau in vigoare de la prabusirea podului nu vor mai fi necesare.

Portul Baltimore este unul dintre cele mai aglomerate porturi americane si este centrul industriei auto.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: