Calitate foarte proasta a rachetelor iraniene. Jumatate s-au prabusit inainte de a-si atinge tintele sau nu au reusit sa decoleze

externe

Rachete iraniene

Cel putin jumatate dintre rachetele balistice din atacul iranian impotriva Israelului din weekend nu au reusit sa se lanseze, au esuat in zbor sau s-au prabusit inainte de a ajunge la destinatie, au confirmat pentru ABC doi oficiali americani, relateaza i24news.tv.

In urma atacului iranian, The Wall Street Journal a citat oficiali occidentali care credeau ca Israelul ar putea raspunde inca de luni, dupa ce cabinetul de razboi israelian s-a reunit duminica seara.

In ceea ce priveste rachetele iraniene, cel putin noua au penetrat sistemul de aparare aeriana israelian si eforturile de interceptare ale aliatilor. Ca urmare, doua baze ale fortelor aeriene din Israel au fost lovite, dar nu au fost provocate pagube semnificative, a declarat pentru ABC unul dintre inaltii oficiali americani.

Potrivit raportului american, cinci rachete balistice au lovit baza aeriana Nevatim si au avariat un avion de transport C-130, o pista nefolosita si depozite goale. In timp ce celelalte patru rachete balistice au lovit o alta baza din Negev, nu au fost raportate pagube semnificative.

Intre timp, presedintele SUA, Joe Biden, a discutat despre atacul Iranului asupra Israelului si despre legislatia pentru un pachet suplimentar de ajutor, blocat acum, in timpul unei conversatii cu liderul majoritatii din Senat, Chuck Schumer, liderul minoritatii din Senat, Mitch McConnell, presedintele Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, si liderul minoritatii din Camera Reprezentantilor, Hakeem Jeffries.

In timpul atacului, SUA au interceptat peste 80 de drone de atac unidirectionale si cel putin sase rachete balistice care intentionau sa loveasca Israelul din Iran si din zonele controlate de Houthi sustinuti de Iran in Yemen.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: