„Cam cat de nerusinata sa fii?”. Reactii dure dupa ce tocmai Firea a cerut redeschiderea scolilor din Bucuresti

politica

PSD solicita prefectului Capitalei redeschiderea scolilor din Bucuresti unde nu au fost cazuri de infectari cu noul coronavirus sau poate doar un caz, a declarat, joi, prim-vicepresedintele partidului Gabriela Firea. „Cam cat de nerusinata sa fii?”, a comentat jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

„Un subiect pe care l-am discutat in cadrul Comitetului Politic National este aceasta situatie singulara la nivel european si aberanta, spun eu, cu privire la inchiderea scolilor in Capitala. Asa cum stiti, s-a luat aceasta masura de inchidere a unitatilor de invatamant, o masura injusta pentru toti elevii, pentru toti profesorii. De exemplu, in Europa, doar in Romania si Lituania sunt scolile inchise. Care este motivul pentru care in scoli din Capitala in care nu a fost niciun caz sau poate un caz doua sa fie oprite cursurile? Nu exista nicio justificare absolut deloc si solicitam noului prefect al Capitalei sa redeschida scolile din Capitala”, a precizat Firea.

Ea a spus ca elevii si profesorii trebuie testati acolo unde se constata un focar de infectare.

„Ce este de facut? Ceea ce face toata Europa: sa fie testati elevii, sa fie testati profesorii si acolo unde se constata un focar, doar acolo, se poate inchide o clasa sau se pot inchide mai multe clase sau poate, in extremis, o scoala, dar nu sa iei o masura atat de radicala, atat de nedreapta si de neexplicat de a inchide toate unitatile de invatamant dintr-un oras cum este Bucuresti, un oras atat de mare, doar pentru ca asa vrea Guvernul”, a adaugat Firea.

Jurnalista Ioana Ene Dogioiu a reactionat acid dupa declaratiile lui Firea.

„Sfanta ipocrizie! Firea – da, Firea! Firea! – care oprea scolile la primul fulg, la prima adiere de vant, care in martie cerea urland inchiderea scolilor la una suta de cazuri in toata tara (nu am fost de acord atunci si nu sunt nici acum) critica inchiderea scolilor in Bucuresti acum, la una mie cazuri/zi doar in Bucuresti. Cam cat de nerusinata sa fii?”, a scris Dogioiu pe Facebook.

Mai mult despre:

Comentarii: