Camasa purtata de Colin Firth in adaptarea din 1995 a romanului Mandrie si prejudecata, scoasa la licitatie

life

O camasa purtata de Colin Firth in adaptarea din 1995 a romanului lui Jane Austen, „Mandrie si prejudecata”, este de asteptat sa se vanda cu 10.000 de lire sterline la o licitatie de luna viitoare de la Londra, potrivit The Guardian.

Scena in care actorul, care il interpreteaza pe domnul Darcy, iese din lac si traverseaza campul cu camasa alba lipita de corp a devenit un moment de referinta in televiziune: a fost reinterpretata in serialul Bridgerton si a fost mentionata si in filmul Bridget Jones’s Diary, in care Firth a jucat un alt domnul Darcy.

Licitatia „Lights, Camera, Auction”, care va avea loc pe 5 martie, va fi gazduita de Kerry Taylor Auctions din Londra, in colaborare cu Cosprop, o casa de costume fondata in 1965 de designerul castigator de Oscar si Bafta John Bright si va fi transmisa in direct. Incasarile vor merge la organizatia sa de caritate, Bright Foundation.

Peste 60 de costume de epoca din filme celebre vor fi licitate, luna viitoare, la Londra, inclusiv rochii purtate de actritele Drew Barrymore si Helena Bonham Carter.

Printre articolele scoase la licitatie se numara o rochie de bal din tafta Christian Dior din anii 1950, purtata de Madonna in filmul Evita din 1996, care ar putea aduce intre 40.000 si 60.000 de lire sterline, si costumul Sleepy Hollow al lui Johnny Depp, care se preconizeaza ca va costa intre 20.000 si 20.000 de lire sterline.

De asemenea, sunt scoase la licitatie si alte articole din Evita, cum ar fi o haina din satin roz, versurile scrise de Sir Tim Rice pentru Don’t Cry for Me Argentina, o brosa si cercei Trifari si o rochie de matase albastru cu violet. Rochia in stil renascentist cu aripi a lui Barrymore din Ever After: A Cinderella Story este de asemenea de vanzare.

In plus, licitatia include si costume purtate de Julie Andrews, Judi Dench, Ralph Fiennes, Tom Hardy, Scarlett Johansson, Nicole Kidman, Keira Knightley, Jude Law, Gwyneth Paltrow, Daniel Radcliffe, Eddie Redmayne, Alan Rickman, Margot Robbie, Elizabeth Taylor si Aidan Turner.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: