Camelia Bogdan ii innebuneste pe borfasi. ICCJ face un nou pas pentru desfiintarea deciziei CCR privind completurile de cinci judecatori

politica

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni sa sesizeze Curtea de Justitie a Uniunii Europene in legatura cu modul in care Curtea Constitutionala a interpretat si aplicat legislatia privind constituirea completurilor de cinci judecatori.

Hotararea a fost luata in cadrul procesului in care judecatoarea Camelia Bogdan contesta excluderea sa din magistratura.

In timpul procesului, Camelia Bogdan a solicitat sesizarea CJUE cu mai multe intrebari, insa judecatorii au admis doar o intrebare.

„Admite, in parte, cererea de sesizare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene. In temeiul dispozitiilor art. 267 din Tratatul privind Functionarea Uniunii Europene sesizeaza Curtea de Justitie a Uniunii Europene in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare cu privire la urmatoarea intrebare: Articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeana, articolul 19 alineatul (1) din acelasi tratat si articolul 47 din Carta Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene trebuie interpretate in sensul ca se opun interventiei unei curti constitutionale (organ care nu este, potrivit dreptului intern, instanta de judecata) cu privire la modalitatea in care instanta suprema a interpretat si aplicat legislatia infraconstitutionala in activitatea de constituire a completurilor de judecata?”, se arata in decizia Instantei supreme, citata de Agerpres.

Pe fond, Instanta suprema a suspendat judecarea procesului deschis de Camelia Bogdan impotriva Consiliului Superior al Magistraturii pana la pronuntarea de catre Curtea de Justitie a Uniunii Europene a hotararii preliminare.

In aprilie 2018, Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis, pentru a doua oara, excluderea din magistratura a judecatoarei Camelia Bogdan pentru savarsirea unor abateri disciplinare.

Mai mult despre:


Comentarii: