Camera Deputatilor a devenit casa de avocatura a lui Dragnea. A sesizat CCR pentru a anula sentinta data sefului PSD

politica

Deputatul PSD Florin Iordache, cel care il inlocuieste in aceasta perioada pe Liviu Dragnea in functia de presedinte al Camerei Deputatilor, a sesizat Curtea Constitutionala pentru un conflict juridic de natura constitutionala intre Parlament si Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe tema completurilor specializate, a anuntat Antena 3.

Sesizarea a fost depusa in data de 22 martie, la CCR. Florin Iordache a sustinut ca ICCJ a generat un conflict pentru ca nu a constituit completuri specializate care sa judece in prima instanta dosarele de coruptie, asa cum prevede Legea 78/2000.

Sesizarea lui Florin Iordache vine dupa ce Liviu Dragnea a cerut prin intermediul avocatilor sai rejudecarea procesului in care a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare in prima instanta pentru ca, sustine liderul PSD, sentinta ar fi fost data de un complet nelegal constituit. Dragnea invoca o decizie a Inaltei Curti ulterioara, insa, deciziei de condamnare din iunie.

Liderul PSD Liviu Dragnea a cerut Completului de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) casarea sentintei de 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare si rejudecarea procesului angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman pe motiv ca verdictul ar fi fost dat de un complet nelegal constituit, potrivit documentului formulat de Liviu Dragnea prin avocatii sai, Marian Nazat si Flavia Teodosiu, depus la instanta. O cerere similara a depus la instanta si avocatul Adrian Toni Neacsu, avocatul Olgutei Sefu, fosta directoare executiva de la Protectia Copilului Teleorman.

Aparatorii lui Liviu Dragnea sustin ca verdictul de condamnare dat in iunie anul trecut nu a fost emis de un complet specializat asa cum cer legea 78/2000 privind prevenirea si sanctionarea faptelor de coruptie la articolul 29, legea 304/2004 privind organizarea judiciara la articolele 19 alineatul 3, 35 alineatul 2 si 36 alineatul 3, precum si regulamentul privind organizarea si functionarea administrativa a ICCJ. Ultimele doua articole de mai sus din legea 304/2004 au fost modificate anul trecut de PSD-ALDE.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: