Camera Reprezentantilor din SUA a adoptat un proiect de lege pentru cresterea plafonului datoriei cu doar cateva zile inainte de intrarea in incapacitate de plata

externe

Camera Reprezentantilor a adoptat miercuri un proiect de lege pentru cresterea plafonului de indatorare, depasind un obstacol legislativ major cu doar cateva zile inainte ca SUA sa intre in incapacitate de plata, scrie The Guardian.

Votul final al Camerei a fost de 314 la 117, cu 149 de republicani si 165 de democrati care au sustinut masura.

Presedintele Camerei inferioare, Kevin McCarthy a minimalizat ingrijorarile legate de diviziunile din cadrul taberei republicane din Camera Reprezentantilor si a laudat concesiile politice pe care le-a obtinut in cadrul negocierilor cu Biden.

„M-am gandit la aceasta zi inainte de a candida pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pentru ca stiam ca la un moment dat va trebui sa rezolvam problema plafonului de indatorare. Si am vrut sa fac istorie”, a declarat McCarthy reporterilor dupa vot. „In aceasta seara, am facut cu totii istorie”.

Biden a aplaudat adoptarea de catre Camera a legislatiei, facand apel la Senat sa adopte rapid legislatia pentru a evita incapacitatea de plata. Secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat ca guvernul federal va fi in imposibilitatea de a-si plati facturile incepand cu data de 5 iunie, daca plafonul datoriei nu va fi ridicat.

„Acest acord bugetar este un compromis bipartizan. Niciuna dintre parti nu a obtinut tot ce si-a dorit”, a declarat Biden intr-un comunicat. „Singura cale de urmat a fost un compromis bipartizan care a obtinut sprijinul ambelor partide.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: