Camorra PSD. Viceprimar PSD din clanul Olgutei Vasilescu, ridicat cu mascatii si cu focuri de arma

politica

Viceprimarul comunei Poiana Mare, Cristian Ologu (PSD), a fost retinut de procurori pentrui contrabanda cu tigari. De la varsta de 20 ani, Cristian Ologu este presedintele uneia dintre cele mai puternice organizatii de tineret a PSD.

Deputatul USR Claudiu Prisnel afirma ca Ologu a fost ridicat cu mascatii si ca s-au tras focuri de arma.

„Cer demiterea de urgenta a viceprimarului din Poiana Mare, ridicat cu mascatii pentru contrabanda cu tigari. Cer Politiei Dolj si DIICOT sa spuna public daca in timpul operatiunii s-au tras focuri de arma, asa cum relateaza locuitorii din Poiana Mare. PSD dovedeste pe zi ce trece ca este un partid de infractori, legat de clanurile interlope.

Cristian Ologu, viceprimar PSD si un favorit al clanului Olguta Vasilescu-Manda-Tanasescu, a fost retinut intr-un dosar de trafic cu tigari de contrabanda. A si fost eliberat de judecatorii din Calafat pentru ca nu ar fi pericol public, doar e viceprimar PSD. Iar daca relatarile oamenilor din Poiana Mare sunt adevarate, atunci clementa miroase a politica.

Oficial, Ologu este sarac lipit si un politician de perspectiva. De la 20 de ani, este presedinte al uneia dintre cele mai importante organizatii de tineret a PSD. In realitate, este plin de bani si prieten cu clanurile interlope.

Sute de mii de lei, mii de euro si dinari sarbesti au fost ridicate de mascati, pe langa materia prima, instalatia de produs tigari. Moneda gasita la grupul infractional ne duce cu gandul ca viceprimarul este, de fapt, membru intr-o retea transfrontaliera de trafic cu tigari de contrabanda. Oare, o mai fi vorba si de altceva? Facem apel la politia doljeana sa ne spuna daca viceprimarul mai este implicat si in alte dosare.

Cer PSD demiterea de urgenta a viceprimarului Ologu. Daca vor sau nu sa-l suspende din partid pana la finalizarea anchetei, este problema lor. Nu imi fac insa iluzii: la PSD posibilul contrabandist de azi poate fi seful de partid de maine. Dar in administratia locala un asemenea personaj nu are ce cauta”, a scris Prisnel pe Facebook.

Peste 200.000 de lei, mii de euro si dinari sarbesti, sute de cartoane folosite la ambalarea tigarilor in pachete, utilaje pentru confectionarea atigaretelor, toate au fost gasite in urma a 11 perchezitii domiciliare. Procurorii si politistii au descins in locatiile vizate impreuna cu mascatii.

“In cursul zilei de 18 martie, politisti din cadrul Politiei Municipiului Calafat, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Calafat, au efectuat 11 perchezitii domiciliare in localitatile Piscu Vechi, Ghidici, Poiana Mare si Cetate, la locuintele unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de contrabanda cu tutun si producerea de produse accizabile care intra sub incidenta regimului de antrepozitare in afara unui antrepozit fiscal autorizat de autoritatea competenta.

Astfel, in urma activitatilor desfasurate, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor doua instalatii artizanale-clandestine pentru fabricat tutun, 137 kg tutun, 205 cutii cu decupaje din carton folosite la ambalarea tigarilor in pachete (in total 193.600 de astfel de cartoane), 14 role cu folie transparenta pentru ambalarea pachetelor de tigari, 10 role din foita de staniol, 96 de pachete de tigari care nu aveau aplicate marcaje fiscale, precum si sumele de 207.945 lei, 8.555 euro si 2.330 de dinari sarbesti.

In baza probatoriului administrat in cauza, politistii au retinut pentru 24 de ore 2 barbati de 28 si 54 de ani, din Poiana Mare si 2 tineri de 21 si 25 de ani, din Ghidici, care urmeaza sa fie prezentati in cursul acestei zile instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva“, au aratat politistii.

Vestea ca mascatii au ajuns la poarta viceprimarului Cristian Ologu s-a raspandit imediat in comuna. “Auziram ca aveau fabrica ilegala de tigari, nu stim mai multe. Vazuram multe masini si politisti”, au declarat localnicii, citatti de Jurnal de Craiova.

De asemenea, alti doi barbati de 41 si 61 de ani din Cetate si Seaca de Camp sunt cercetati in stare de libertate de politisti. La activitatile desfasurate au participat si politisti din cadrul Sectiilor 9 si 10 Politie Rurala Cetate si Poiana Mare, Serviciul Criminalistic, precum si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale”, se arata intr-un comunicat al IPJ Dolj.

Incatusati, cei patru suspecti au fost prezentati in fata magistratilor de la Judecatoria Calafat. Acestia au dispus ca Marius Afrenie si Gheorghe Maiuru, de 25, respectiv 21 de ani, ambii din comuna Ghidici, sa fie cercetati sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile. Viceprimarul Cristian Ologu, in varsta de 28 de ani, si Ion Jianu, de 51 de ani, ambii din Poiana Mare, vor fi si ei cercetati in stare de libertate.

Comentarii: