Campania de intoxicare a esuat. Un sondaj lansat chiar de Antena 3 arata ca 70% dintre respondenti au incredere in Vlad Voiculescu

politica

Un sondaj realizat pe Facebook de Antena 3 arata ca 70% dintre utilizatori au incredere in continuare in Vlad Voiculescu. Antena 3 a lansat acest sondaj dupa ce, joi, l-a atacat violent intreaga zi pe ministrul Sanatatii din cauza ordinului fostului ministru Nelu Tataru privind procedura de inmormantare a celor care au avut coronavirus.

„Mai aveti incredere in ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu?”, a intrebat Antena 3 pe Facebook. Spre surpriza oamenilor lui Gadea, raspunsul nu a fost cel asteptat. Peste 21.000 de romani au raspuns pana acum la sondaj.

Posturile de stiri controlate de penalii Dan Voiculescu si Sebastian Ghita, Antena 3 si Romania TV, au lansat joi seara atacuri concomitente, extrem de violente, la adresa ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, caruia ii cer sa demisioneze. Pretextul folosit este faptul ca ministrul nu a stiut de ordinul fostului ministru al Sanatatii privind modul in care sunt inmormantati cei care au murit de coronavirus.

La ora 20.00, la Antena 3 si Romania TV se difuzau concomitent atacuri virulente la adresa lui Vlad Voiculescu.

„Este un ministru unic in ultimii 30 de ani, nu am mai vazut asa ceva. A avut o prestatie cum eu nu am mai vazut. Cam in toate guverenele daca faceai asa ceva, plecai”, a declamat Razvan Dumitrescu.

In studio se afla prim-vicepresedintele PSD, Sorin Grindeanu, care s-a apucat si el sa dea cu ciomagul in ministrul Sanatatii.

„Este un regres fata de toti ministrii de la Ministerul Sanatatii. Orice zi in plus cu Vlad Voiculescu la Ministerul Sanatatii aduce puncte in minus actualei guvernari. Trebuie schimbat, alta solutie nu exista.

Aceasta incrancenare a USRPLUS de a-l propune non stop pe Vopiculescu ma face sa ma gandesc ca exista multe alte interese. De ce il tin, ca face un management prost?”, a spus Grindeanu.

Prin telefon a intervenit si Ben Oni Ardelean, senator PNL, care i-a dat dreptate lui Grindeanu.

„Nu stiu cine il tine in functie pe Vlad Voiculescu, probabil ca parintii lui. Cei care il sustin ar trebui sa ia atitudine, sa il cheme la ordin, sa-i spuna ‘bai, baiatu’. Ciolos ar trebui sa-i impuna un ritm mai european. Foarte curand se va da socoteala de orice fel de act”, a amenintat senatorul PNL.

In emisiunea lui Gadea, care a inceput la ora 21.00, linsajul a fost amplificat.

La ora 20.00, la Romania TV, atacuri similare, care au continuat de la ora 21.00 in emisiunea lui Victor Ciutacu. „Oameni ingropati precum cainii”, era afisat pe burtiera RTV.


Ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu a avut, joi, o disputa cu jurnalistii pe tema unei prevederi legale care interzice imbracarea pacintilor care a murit de coronavirus. In repetate randuri, ministrul a sustinut ca nu exista o astfel de prevedere, insa un ordin de ministru semnat anul trecut de Nelu Tataru, care se refera la pacientii autopsiati, prevede ca ”aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”. Ulterior, intr-o postare pe Facebook, Vlad Voiculescu si-a recunoscut greseala, precizand: ”Am preluat o informatie partial gresita”.

”Nu spune nicaieri intr-un ordin de ministru ca oamenii nu ar trebui sa fie dezbracati. Daca nu s-a respectat undeva este lipsa unui bun simt elementar (…) Nu exista nicio prevedere intr-un ordin de ministru care spune ca oamenii nu trebuie sa fie imbracati”, a afirmat, joi Vlad Voiculescu.

Acesta a repetat ca ”nu scrie nicaieri ca trebuie sa fie inmormantati dezbracati”.

”Daca cei de la pompe funebre au inmormantat oameni fara sa respecte legea, atunci, da, au facut-o de capul lor si nu are nimeni din minister de ce sa isi ceara scuze pentru asta. Imi pare foarte rau daca s-a intamplat lucrul acesta. Nu are nicio legatura cu ce a semnat domnul Nelu Tataru in 2020. Va raspunde cine a gresit. Daca cei de la pompe funebre nu au respectat normele in vigoare”, a mai spus ministrul.

Dupa ce i s-a citit din ordinul de ministru semnat de Nelu Tataru in aprilie 2020, Vlad Voiculescu nu a mai facut comentari.

Ordinul prevede: ”Cadavrele contaminate ca urmare a infectiei COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se imbalsameaza cu caracter obligatoriu la sfarsitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infectiei. Aceste cadavre se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac”.

Vlad Voiculescu a venit cu precizari, intr-o postare pe Facebook.

”Tocmai am avut declaratii de presa. Din pacate, in cadrul intalnirii am preluat o informatie gresita si am insistat asupra ei in dialogul cu reporterii, lucru pentru care imi cer scuze. Intr-adevar, asa cum mai multi reporteri au semnalat, o parte a celor decedati – si anume cei autopsiati – conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate in urma infectiei cu SARS-CoV-2 «se igienizeaza, dar nu se efectueaza asupra lor manopere de cosmetizare si nici nu se imbraca, inainte de a fi introduse in sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta ci o voi modifica in cursul zilei de astazi”, a scris Voiculescu pe reteaua de socializare.

Mai mult despre: ,

Comentarii: