Campania de vaccinare merge bine. Premierul Citu: „Peste 75% din persoanele cu varsta peste 65 de ani se vor vaccina in perioada imediat urmatoare”

news

Premierul Florin Citu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca programarile merg bine si da asigurari ca peste 75% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani se vor vaccina in perioada urmatoare, prezentand si o statistica realizata de STS, conform careia mai mult de jumatate dintre cei programati la vaccinare anti-COVID in Etapa a ll-a sunt persoane de peste 65 de ani.

”Programarile merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina in perioada imediat urmatoare”, a scris Citu duminica, pe pagina de Facebook, prezentand o statistica realizata de STS pe baza datelor inregistrate de vineri de la ora 15:00, cand au inceput programarile pentru vaccinarea anti-COVID in Etapa a ll-a si pana sambata la ora 20:00.

Conform aceste statistici, dintre programarile facute pentru cei care ar urma sa fie vaccinati in aceasta etapa – persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici si lucratori din domenii considerate esentiale – 52,6% sunt programari individuale, pe platforma, 30,59 % din programari sunt reprezentate de angajatori, 12,52% sunt facute prin call-center si 4,29% prin medici.

In ceea ce priveste categoriile programate, cea mai numeroasa este categoria celor de peste 65 de ani, care reprezinta 56,26%, urmati de persoanele cu afectiuni cronice – 22,01% si de lucratorii in domenii esentiale – 21,73%.

Potrivit STS, totalul programarilor este 175.389.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea anunta sambata ca, pentru urmatoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel national s-au realizat 305.562 programari la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile si ca numai in Bucuresti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind in proportie de 100%”.

La nivel national, numarul total de persoane vaccinate pana in prezent este 196.090.

Numeroase persoane au reclamat disfunctionalitati ale platformei de inregistrare pentru vaccinarea anti-COVID, cele mai multe probleme fiind reclamate de bolnavii cronic. In marile orase, locurile disponibile pentru vaccinare s-au epuizat rapid, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu anuntand sambata dimineata ca in Bucuresti si in Cluj toate locurile au fost ocupate. In cursul zilei de sambata, situatia s-a replicat in mai multe orase resedinta de judet.
De altfel, ministrul Sanatati a explicat ca ca solutia va fi realocarea de doze, atunci cand vor fi disponibile.

„La Cluj si la Bucuresti nu mai sunt locuri, lucru imbucurator. Acum problema este nu avem destul vaccin. Toata organizarea logistica este la MApN, solutia va fi realocarea de doze cand vor ajunge altele. Problema este ca sunt mult mai multi oameni care vor sa se vaccineze, fata de numarul de doze existent”, a declarat Voiculescu.

Mai mult despre:

Comentarii: