Categories: news

Campania de vaccinare merge bine. Premierul Citu: „Peste 75% din persoanele cu varsta peste 65 de ani se vor vaccina in perioada imediat urmatoare”

Premierul Florin Citu afirma, intr-o postare pe Facebook, ca programarile merg bine si da asigurari ca peste 75% dintre persoanele cu varsta peste 65 de ani se vor vaccina in perioada urmatoare, prezentand si o statistica realizata de STS, conform careia mai mult de jumatate dintre cei programati la vaccinare anti-COVID in Etapa a ll-a sunt persoane de peste 65 de ani.

”Programarile merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina in perioada imediat urmatoare”, a scris Citu duminica, pe pagina de Facebook, prezentand o statistica realizata de STS pe baza datelor inregistrate de vineri de la ora 15:00, cand au inceput programarile pentru vaccinarea anti-COVID in Etapa a ll-a si pana sambata la ora 20:00.

Conform aceste statistici, dintre programarile facute pentru cei care ar urma sa fie vaccinati in aceasta etapa – persoane peste 65 de ani, bolnavi cronici si lucratori din domenii considerate esentiale – 52,6% sunt programari individuale, pe platforma, 30,59 % din programari sunt reprezentate de angajatori, 12,52% sunt facute prin call-center si 4,29% prin medici.

In ceea ce priveste categoriile programate, cea mai numeroasa este categoria celor de peste 65 de ani, care reprezinta 56,26%, urmati de persoanele cu afectiuni cronice – 22,01% si de lucratorii in domenii esentiale – 21,73%.

Potrivit STS, totalul programarilor este 175.389.

Comitetul National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea anunta sambata ca, pentru urmatoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel national s-au realizat 305.562 programari la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile si ca numai in Bucuresti au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind in proportie de 100%”.

La nivel national, numarul total de persoane vaccinate pana in prezent este 196.090.

Numeroase persoane au reclamat disfunctionalitati ale platformei de inregistrare pentru vaccinarea anti-COVID, cele mai multe probleme fiind reclamate de bolnavii cronic. In marile orase, locurile disponibile pentru vaccinare s-au epuizat rapid, ministrul Sanatatii Vlad Voiculescu anuntand sambata dimineata ca in Bucuresti si in Cluj toate locurile au fost ocupate. In cursul zilei de sambata, situatia s-a replicat in mai multe orase resedinta de judet.
De altfel, ministrul Sanatati a explicat ca ca solutia va fi realocarea de doze, atunci cand vor fi disponibile.

„La Cluj si la Bucuresti nu mai sunt locuri, lucru imbucurator. Acum problema este nu avem destul vaccin. Toata organizarea logistica este la MApN, solutia va fi realocarea de doze cand vor ajunge altele. Problema este ca sunt mult mai multi oameni care vor sa se vaccineze, fata de numarul de doze existent”, a declarat Voiculescu.

AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: florin citu

Recent Posts

Citu, interventie taioasa: „Este o nebunie sa lasi locuri libere cand sunt romani care vor sa se vaccineze, i-am cerut domnului Gheorghita mai multa atentie”

Premierul Florin Citu a anuntat luni dimineata ca le-a cerut lui  Valeriu Gheorghita si lui…

29 de minute ago

Klaus Iohannis, editorial de 8 Martie semnat alaturi de alti lideri UE. Mesajul este publicat in Financial Times, Politico si The Guardian

Femeile si fetele au fost printre cele mai afectate de criza sanitara cu care ne…

2 ore ago

A murit de coronavirus fondatorul trupei Cargo, Adi Barar. El era internat la Spitalul Judetean Timisoara

Fondatorul trupei Cargo, Adi Barar, a murit, in noaptea de duminica spre luni, in urma…

2 ore ago

Nastase anunta spargerea PSD. Mai multi parlamentari PSD vor dezerta, cine este principalul beneficiar

Adrian Nastase a anuntat, duminica seara, la Antena 3 ca mai multi parlamentari PSD vor…

12 ore ago

Clotilde Armand le ia banii inapoi. Sute de politisti locali au incasat abuziv sporuri uriase in starea de urgenta: „Si-au dublat veniturile”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anuntat duminica seara ca sute de politisti locali care…

16 ore ago