Campania lui Gadea a esuat lamentabil. Guvernul anunta ca este exclusa anularea bacalaureatului

news

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat marti ca este exclusa anularea bacalaureatului. Antena 3 a declansat o ampla campanie prin care urmarea ca examenele de Bac sa fie anulate.

”Nu exista nici macar teoretic varianta anularii examenelor, cum de altfel nu a existat vreodata o intentie de inghetare a anului scolar. La momentul acesta, nu exista niciun motiv sa ne gandim la asa ceva. Ministerul Educatiei Nationale pregateste, impreuna cu Ministerul Sanatatii, procedurile specifice pentru prevenirea si combaterea imbolnavirilor, pe bazxa ordinului comun care a fost deja emis.

Metodologiile sunt aprobate si publicate in Monitorul Oficial. Inspectoratele Scolare Judetene si conducerile unitatilor de invatamant se pregatesc pentru redeschiderea scolilor. Inspectoratele colaboreaza cu Directiile de Sanatate Publica, pentru ca in fiecare unitate de invatamant sa exiiste cate un cadru medical care va asigura permanenta si triajul epidemiologic.

Foarte multe unitati de invatamant sunt deja pregatite si au luat masurile necesare. Ministerul Educatiei si Cercetarii se afla in plina procedura de achizitie a mastilor. Am reluat procedura, in asa fel incat sa fie totul pregatit la timp. Copiii trebuie sa respecte masurile de preventie”, a declarat Monica Anisie pentru Educatie Privata.

Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei, a atras marti atentia ca, daca se va anula bacalaureatului, nu mai putin de ”6-700.000 de picati la bac din 2011 incoace vor primi acea diploma si vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universitati- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual”.

Antena 3 a lansat o campanie prin care promoveaza anularea examenului de bacalaureat din acest an, folosind ca pretext epidemia de coronavirus. Funeriu arata ca in spatele acestei campanii se afla interesele „fabricilor de diplome”, universitati dubioase care pot castiga 400 de milioane de euro de pe urma celor care vot fi facuti absolventi de Bac peste noapte.

„Coalitia loazelor a inceput, asa cum prevedeam, ofensiva abjecta pentru anularea bacalaureatului in Romania. Daca se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picati la bac din 2011 incoace vor primi acea diploma si vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universitati- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual.

Intelegeti acum de ce atata isterie, de ce tristul domngadea si partenerul lui in intoxicare, badea-sac-de-box, de ce sindicate veroase, asociatii facute peste noapte si toata duhoarea mediocritatii din Romania va fac un penibil santaj sentimental, bine orchestrat de mafiile din educatie si politicienii ramasi fara bani dupa bacul corect din 2011?”, atrage atentia Funeriu pe Facebook.

Postarea integrala:

Sa fim putin rationali: conform tendintelor actuale, in ziua bacalaureatului vor mai fi in Romania aproximativ 1000 de infectati cu coronavirus. Asta inseamna ca, din aprox. 140.000 de copii care vor da bacul, 7 vor fi infectati. Din care 5-6 diagnosticati, deci izolati, deci un singur elev infectat va da bacalaureatul. Vom avea, asadar, o singura sala de clasa cu un elev infectat, cu masca si la distanta mare de ceilati. Rational vorbind, un risc de 10 ori mai mic decat riscul unui accident rutier intr-un an calendaristic pentru o persoana oarecare. Riscul pentru sanatate este, asadar, cat de aproape de zero este posibil sa fie.

Coalitia loazelor a inceput, asa cum prevedeam, ofensiva abjecta pentru anularea bacalaureatului in Romania. Daca se va anula bacalaureatul, vreo 6-700.000 de picati la bac din 2011 incoace vor primi acea diploma si vor repopula fabricile de diplome -dughene, nu universitati- cu un interes financiar de aproximativ 400 de milioane de euro anual.

Intelegeti acum de ce atata isterie, de ce tristul domngadea si partenerul lui in intoxicare, badea-sac-de-box, de ce sindicate veroase, asociatii facute peste noapte si toata duhoarea mediocritatii din Romania va fac un penibil santaj sentimental, bine orchestrat de mafiile din educatie si politicienii ramasi fara bani dupa bacul corect din 2011?

Dragii mei, din 2011 incoace, peste un milion de tineri ai Romaniei au o diploma obtinuta pe merit, doua milioane de tineri ai tarii noastre au invatat ca nu poti sa furi startul in viata de adult. Acesti tineri au fost printre cei care s-au luptat in strada pentru o justitie independenta, ei vor fi cei care vor ridica tara noastra, ei vor fi cei care ne vor opera cand vom fi bolnavi, ei vor pilota avioanele in care vom zbura, ei vor construi casele in care vom locui si spitalele in care vom fi ingrijiti. Or, toate astea, trebuie facute de oameni corect pregatiti, nu de trisori.

In 2011 cand am curatat mizeria de la bacalaureat am stat ferm si calm in fata isteriei colective provocate de aceiasi mafioti care azi incearca sa castige sute de milioane murdarind diplomele copiilor vostri. Am spus atunci ca eu, Daniel Funeriu, tin cu calm si siguranta carma educatiei din Romania in directia in care trebuie, oricate valuri ar face acesti mafioti, pentru ca asta merita copiii nostri.

Am spus atunci ca eu vreau generatii de tineri cu fruntea sus, nu cu mana intinsa. Am spus ca nu mai vreau sa fim peste decenii capsunarii sau culegatorii de sparanghel cu diploma de pe campiile Europei. Vreau sa fim inginerii, medicii, economistii Europei, vreau ca Romania sa fie admirata si respectata.

Dragi parinti, dragi tineri,

Fiti voi generatia cu fruntea sus, aratati voi ce puteti, iesiti din cercul vicios al istoriei in care vor sa va tina cei care astazi, pentru milioane de euro, vor sa murdareasca mandria de a fi un om onest, vor sa reduca la zero efortul vostru onest facut din clasa pregatitoare pana in clasa a XII-a.

Dragii mei: e lupta generatiei voastre! Aparati-va onoarea diplomei de bacalaureat! Nu va lasati invinsi de coalitia loazelor, nu va mai lasati condusi de prosti si mafioti!

Va spune asta unul care, singur in fata lor, i-a invins pentru ca a luptat lupta cea dreapta: voi aveti datoria sa conduceti tara asta, prin curaj, nu lasitate, prin onestitate, nu minciuna, prin competenta, nu fusareala. Pe ei!

Mai mult despre:

Comentarii: