Campania de intimidare la adresa ICCJ nu a avut succes. Infractorul Dragnea are inca un dosar, s-a redeschis „Hotia Tel Drum”

news

Magistratii ICCJ au decis, luni, redeschiderea unui dosar Tel Drum, in care este vizat si liderul PSD, Liviu Dragnea, ancheta urmand a fi derulata in rem pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. Decizia instantei este definitiva.

„Admite cererea formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie. Confirma redeschiderea urmaririi penale dispusa in dosarul Directiei Nationala Anticoruptie numai in rem si numai cu privire la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice”, se arata in minuta magistratilor de la instanta suprema, citata de Mediafax.

Instanta a decis si mentinerea celorlalte dispozitii ale rezolutiei din data de 14 octombrie 2013, respectiv cele referitoare la neinceperea urmaririi penale cu privire la infractiunea de stabilire cu intentie a unei valori diminuate a activelor unei societati.

Ancheta in acest dosar a fost initial inchisa in 2013, insa procurorii DNA au cerut redeschiderea urmaririi penale, motivand ca ca la momentul anchetei, probele nu au fost administrate in mod corespunzator si acum detin probe noi.

Aceasta cauza vizeaza privatizarea Tel Drum, precum si reabilitarea unor drumuri judetene. In dosar mai sunt vizati Victor Piperea, Ion Mirancea, Mugur Bataus, Victorita Pascutu, Gheorghe Giui si omul de afaceri Marius Fiscuci (fost patron al Tel Drum).

Mai mult despre: ,


Comentarii: