Campanie initiata de un cunoscut ONG: „Facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu Antena 3, RTV si B1 TV”

news

Asociatia Frontline Club Bucharest a dat publicitatii o scrisoare deschisa in care solicita directorilor de agentii de publicitate, media si PR sa intrerupa contractele de publicitate cu Antena 3, RTV si B1 TV ca urmare a „informatiilor false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica” transmise in seara de duminica, 22 ianuarie 2017.

Iata continul integral al scrisorii:

„In atentia directorilor de agentii de publicitate, media si PR

Scrisoare deschisa

​​Stimate doamne, stimati domni,

Ca urmare a modului in care au fost relatate protestele desfasurate in Bucuresti si in alte orase din tara in seara de duminica, 22 ianuarie 2017, de catre televiziunile Romania Tv, Antena 3 si B1TV, a informatiilor false, denigratoare, de natura de a dezinforma si manipula in mod grav opinia publica transmise de catre grupul celor trei institutii media, facem apel la intreruperea contractelor de publicitate cu televiziunile mai sus mentionate.

Initiem acest demers intrucat banii obtinuti din contractele de publicitate finanteaza campaniile de manipulare a opiniei publice, purtate in interesul unor indivizi corupti, multi dintre ei cu condamnari penale si sunt campanii care submineaza statul de drept.

Consideram ca boicotarea celor trei televiziuni mai sus amintite si redirectionarea bugetelor media catre institutii de presa independente ar face un serviciu inestimabil societatii, ajutand la informarea corecta a cetatenilor. Totodata, sprijinind presa independenta, puteti ajuta la imbunatatirea calitatii presei romanesti. Va amintim ca in acest moment putinele institutii de presa care lucreaza in mod real pentru informarea cetatenilor se lupta, in cele mai multe cazuri, pentru supravietuire iar jurnalistii sunt platiti adesea cu salariul minim pe economie. Ei au cu adevarat nevoie de vizibilitate si fonduri pentru continuarea activitatii lor”, se afirma in scrisoare semnata de Raluca Feher, presedintele Asociatiei Frontline Club Bucharest.

frontline

Antena 3 si Romania TV au difuzat repetat informatia ca protestele reprezinta o „lovitura de stat” prin care se urmareste daramarea guvernului PSD.

antena 3

Romania TV a anuntat, duminica seara, ca protestatarii au fost platiti cu 100 de lei pentru a participa, plus „50 de lei de copil si 30 de lei de caine”. „Exista informatii care zic ca s-ar fi platit 100 de lei de participant, copiii, tinerii, ceva mai putin, 50 de lei si pentru caini, 30 de lei. Sunt informatii care apar de acolo”, a declarat Denisa Pascu, una dintre realizatoarele postului Romania TV.

rtv

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: