Campanie iresponsabila privind „tortura” din spitale. Totul ar fi fost la cale de o PSD-ista de la Avocatul Poporului

politica

PNL sustine ca PSD incearca sa promoveze o campanie impotriva personalului medical care trateaza pacienti infectati cu noul coronavirus, insinuand ca ar fi posibil ‘sa savarseasca acte de tortura’, si solicita demiterea din functie a Ecaterinei Raluca Alexandru, adjunct al Avocatului Poporului.

„Consideram revoltatoare si dincolo de orice imaginatie tentativa PSD de a declansa o campanie impotriva personalului medical care trateaza pacienti infectati cu noul coronavirus (COVID-19), insinuand ca ar fi posibil sa savarseasca acte de tortura.

Solicitam demiterea din functie a Ecaterinei Raluca Alexandru, adjunct al Avocatului Poporului, persoana care a detinut calitatea de membru al PSD si a fost sustinuta in functii publice de PSD, inclusiv pentru aceasta pozitie pe care o ocupa in prezent. Faptul ca aceasta persoana a declansat o ampla actiune de monitorizare a spitalelor care trateaza pacienti COVID, solicitand afisarea in cadrul institutiilor sanitare a unor instiintari referitoare la faptul ca se afla sub monitorizare cu privire la acte de tortura, arata deturnarea cu consecinte deosebit de grave a unei institutii care nu ar trebui sa fie parte a jocului politic”, se arata intr-un comunicat al PNL transmis, joi.

Citeste si: Avocatul Poporului, un nou delir. Incearca sa asimileze carantina din spitale cu „tortura”. Raed Arafat si Nelu Tataru reactioneaza dur

Liberalii sustin ca un astfel de atac trebuie imperios dezavuat.

„In primul rand, este o crunta nedreptate savarsita impotriva cadrelor medicale din linia intai, care in aceasta perioada au facut eforturi supraomenesti pentru a salva vieti. Este un act de intimidare impotriva celor care si-au pus viata lor in pericol, dar si a familiilor lor, este o presiune incredibila impotriva unor persoane care s-au sacrificat pentru a ajunge cu bine in acest moment al crizei sanitare. Este un lucru de neacceptat si pentru care nu exista nicio justificare rationala.

De altfel, institutia Avocatului Poporului nu se afla la prima tentativa de zadarnicire a eforturilor autoritatilor de a limita raspandirea noului coronavirus, actionand pentru limitarea instrumentelor si capacitatii de raspuns”, mai sustin reprezentantii PNL.

Partidul National Liberal isi exprima solidaritatea cu personalul medical si solicita o delimitare clara a tuturor celorlalte partide parlamentare fata de „astfel de practici care nu au nicio legatura cu servirea interesului public sau cu apararea drepturilor si libertatilor cetatenilor”.

Comentarii: