Campion la slugarnicie. Pieleanu: „Este cel mai important eveniment de cand PSD si ALDE au format Guvernul Romaniei. Dragnea va creste in sondaje”

politica

Sociologul Marius Pieleanu sustine ca achizitia de catre Tarom a unei noi aeronave va duce la o crestere in „favorabilitatea publica” a lui Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea.

„La cinci luni de la instalarea Guvernului PSD – ALDE, astazi inregistram primul gest si prima masura semnificativa, conforma cu programul de guvernare. Este cel mai important eveniment de cand PSD si ALDE au format Guvernul Romaniei”, a declarat Pieleanu¬†pentru DC News.

„Este un semn ca intentia Guvernului Grindeanu este aceea de a salva Tarom de la faliment. Faptul ca s-au achizitionat doua aeronave, dintre care una iata ca deja a sosit, reprezinta dovada acestui interes major pe care Sorin Grindeanu il are. Daca lucrurile vor merge asa, cu siguranta, premierul si actualii ministri vor creste in favorabilitate publica. Este insa meritul deosebit, in primul rand, al ministrului Transporturilor si al directorului general Tarom. Au facut eforturi uriase de a achizitiona aceste doua aeronave, sigur – cu acordul lui Sorin Grindeanu si al lui Liviu Dragnea”, a mai spus Marius Pieleanu.

Compania TAROM a marcat miercuri, printr-un eveniment organizat pe aeroportul Otopeni, intrarea in flota sa a primei dintre cele doua noi aeronave de tip Boeing 737-800 NG, botezata Sarmisegetusa.

Noile aeronave, care vor adauga celor 21 deja existente, au fost achizitionate prin procedura de leasing operational (dry-lease), ce urmeaza a se desfasura pe o perioada de 10 ani. Este vorba despre aeronave noi, iesite recent din procesul de fabricatie al firmei Boeing si care poseda caracteristicile E”ASA compliant”, adica respecta toate reglementarile europene in materie de operare comerciala.

TAROM ar trebui sa fie o companie manageriata in mod profesionist si romaneste, urmarind interesul Romaniei si al companiei, a declarat miercuri, pe aeroportul Otopeni, presedintele PSD, Liviu Dragnea.

„Pentru noi TAROM este o companie de mandrie nationala si ambitia noastra este ca TAROM nu numai sa-si revina, ci sa devina o companie de referinta in zona si in regiune. Sper ca ministrul Transporturilor si compania Tarom, sub coordonarea prim-ministrului, sa duca la capat angajamentul cu cele 30 de aeronave, dar nu este obligatoriu sa ramana numai 30. Sunt foarte bucuros, sunt mandru. Este pentru prima data cand am intrat cu emotie intr-o aeronava. Este exceptional de frumoasa. Este un concept nou si abia astept sa vina si a doua si a treia si urmatoarele 28.(…) TAROM ar trebui sa fie o companie manageriata in mod profesionist si romaneste, urmarind interesul Romaniei si urmarind interesul sincer al companiei. Nu stiu daca in anii trecuti a fost gestionat managementul acestei companii in mod voit pentru a o aduce intr-o situatie nu tocmai placuta… Si cu totul intamplator, in aceeasi perioada s-au dezvoltat companii aeriene private. Dar, management privat, management neprivat, important este ca obiectivele stabilite pentru TAROM sa fie atinse. Si obiectivele sunt cele nationale”, a spus Dragnea la aterizarea primei aeronave dintre cele doua achizitionate de TAROM.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: