Campionul autonomiei secuilor, SPAGI de 10.000 euro pe luna
Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert, promotor indarjit al autonomiei Tinutului Secuiesc, este suspectat ca ar fi primit mita 10.000 de euro lunar de la firma careia i-au fost concesionate locurile de parcare, precum si pentru autorizarea unui magazin sau atribuirea unui contract pentru servicii de telefonie.
UPDATE: Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, si viceprimarul Szoke Domokos au fost ridicati, miercuri dupa-amiaza, de procurorii DNA, care au facut perchezitii la locuintele acestora si la sediul primariei, edilul spunand ca este cercetat pentru conflict de interese si abuz in serviciu.
Miercuri, procurorii DNA fac perchezitii la sediul Primariei Miercurea Ciuc, precum si la locuinta primarului orasului, Raduly Robert Kalman. De asemenea, anchetatorii au descins si la locuinta unuia dintre viceprimari, Szoke Domokos, precum si la sediile unor firme si la domiciliul lui Eross Zoltan, administratorul firmei City Parking, cu care Primaria Miercurea Ciuc are contract pentru a taxa locurile de parcare si pentru a bloca rotile autoturismelor parcare neregulamentar.
Surse judiciare au declarat ca in acest dosar sunt vizati de fapte de coruptie primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman si cei doi viceprimari – Szoke Domokos si Antal Attila.
Potrivit unor documente ale anchetatorilor obtinute de Mediafax, primarul UDMR Raduly Robert Kalman este suspectat ca ar fi primit mita 10.000 de euro lunar de la firma City Parking, care taxeaza locurile de parcare in municipiul Miercurea Ciuc, in schimb edilul acordand facilitati pentru concesionarea locurilor de parcare si dand dreptul acestei firme sa ii amendeze pe soferii care parcheaza neregulamentar in oras. Anchetatorii spun ca in relatia cu aceasta firma primarul are un intermediar.
Anchetatorii mai arata, in documente, ca primarul din Miercurea Ciuc ar mai fi primit mita 200.000 lei in schimbul obtinerii autorizatiilor de constructie si pentru realizarea amenajarilor rutiere necesare construirii si functionarii unui magazin de materiale de constructii. Banii ar fi fost remisi in perioada obtinerii autorizatiilor de constructie si realizarii amenajarilor rutiere prin care se face accesul in parcarea magazinului.
Conform sursei citate, primarul Raduly Robert Kalman este suspectat de abuz in serviciu si in legatura cu atribuirea unei locuinte ANL unui consilier judetean. Astfel, primarul, ca presedinte al comisiei privind aprobarea criteriilor de punctaj pentru stabilirea ordinii de prioritate pentru repartizarea locuintelor ANL si de solutionare a cererilor pentru repartizarea locuintelor pentru tineri, a avizat repartizarea si, ulterior, a aprobat inchirierea unei locuinte ANL unui consilier cu care se afla in relatii apropiate, desi acesta nu indeplinea conditia obligatorie a criteriului locului de munca in localitatea repartizarii locuintei, respectiv Miercurea Ciuc.
Totodata, primarul ar fi conditionat atribuirea contractului pentru servicii de telefonice mobila in favoarea unei anumite companii de primirea sumei de 5.000 de euro. ”Pentru crearea aparentei de legalitate, Raduly Robert a solicitat ca suma de 5.000 euro sa fie transferata prin virament bancar, ca si sponsorizare, intr-un cont bancar apartinand unei societati avand ca actionar/administrator o persoana de incredere”, mai spun procurorii.
Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook