Canada stie sa se protejeze. Primeste REFUGIATI, dar sa nu fie BARBATI singuri

news

Canada s-a angajat sa primeasca 25.000 de refugiati sirieni, insa astazi a venit cu o conditie ferma. Primeste doar copii, femei singure sau familii intregi si ii va intoarce din drum pe barbatii singuri. Decizia vine pe fondul temerilor ca odata cu refugiatii ar putea patrunde si teroristi.

Opinia publica din Canada este divizata in ceea ce priveste primirea in masa si grabnica de refugiati, 54% dintre canadieni opunandu-se acestui lucru, arata un sondaj publicat saptamana trecuta. Asa se face ca decizia premierului Justin Trudeau de a gazdui nu mai putin de 25.000 de refugiati pana la sfarsitul anului nu a fost primita prea bine de populatie.

Cu toate acestea, ambasadorul Canadei la Amman, Bruno Saccomani, a anuntat ca Ottawa isi va „onora angajamentul de a primi 25.000 de refugiati sirieni din taberele de refugiati din Iordania, Liban si din Turcia, si ca primele avioane cu sirieni vor porni pe 1 decembrie.

Saccomani a declarat ca intreaga operatiune ar urma sa coste in jur de 1,2 miliarde de dolari canadieni, scrie telegraph.co.uk.

Cu toate acestea, planul Guvernului Canadei de relocare a refugiatilor ii exclude pe barbatii singuri. Philippe Couillard, premierul regiunii Quebec confirma intentiile autoritatilor centrale. „Toti acesti refugiati sunt vulnerabili, dar unii sunt mai vulnerabili decat altii, spre exemplu, femeile, familiile si, de asemenea, membrii minoritatilor religioase, care sunt oprimati”, a spus Couillard.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: