Canada trimite in Ucraina 399 de blindate performante. Primele 39 au plecat deja catre luptatorii ucraineni

externe

Canada trimite 39 de vehicule blindate fabricate de General Dynamics in Ucraina pentru a ajuta Kievul in apararea sa impotriva invaziei rusesti, a declarat joi ministrul canadian al Apararii, Anita Anand, citata de Ukrinform.

Asa-numitul vehicul blindat de sprijin de lupta, fabricat la o uzina General Dynamics cu sediul in Ontario, poate fi folosit ca ambulanta, vehicul de intretinere si recuperare sau pentru a transporta trupe.

Flota care urmeaza sa fie trimisa, anuntata de premierul Justin Trudeau la finalul summitului NATO de la Madrid de saptamana trecuta, face parte dintr-un sprijin militar de 500 de milioane de dolari canadieni pentru Ucraina, prezentat in bugetul Canadei din aprilie.

Anand a declarat reporterilor ca acordul privind vehiculele blindate pentru Ucraina se adauga unui contract separat de mai multe miliarde de dolari pentru 360 de vehicule pentru fortele armate canadiene, negociat cu General Dynamics Land Systems in 2019.

„Aceste 39 de vehicule vor incepe sa fie livrate in aceasta vara, iar restul de 360 vor continua sa fie livrate si in urmatoarele cateva luni”, a declarat Anand reporterilor.

Comentarii: