Canal 24: A fugit liderul separatist rus al Donetkului, Denis Pusilin. Surse: ucrainenii au cucerit aeroportul din Donetk – Video

externe

Liderul separatist pro-rus Denis Pusilin din Republica Populara Donetk a fugit sambata din Donetk, anunta surse din serviciile de informatii ale Ucrainei citate de postul Canal 24 TV.

Fuga lui Pusilin are loc in contextul in care numeroase surse sustin ca ucrainenii ar fi reusit sa ocupe aeroportul din Donetk.

Inca nu se stie cu exactitate unde a fugit Pusilin, este posibil ca acesta sa fi fugit in Rusia, informeaza Canal 24. Pe retelele de socializare au aparut imagini cu Pusilin care transmite mesaje dintr-o masina in viteza. El anunta ca ramane „in contact” cu administratia din Donetk.

Pe 9 septembrie nu mai era nimeni in administratia militara a Donetkului, toata lumea se pregatea sa fuga, mentioneaza Canal 24.

Intre timp, pe Twitter a aparut si un document, a carui veridicitate nu a putut fi confirmata inca, conform caruia Pusilin a demisionat.

Citeste si: Explicatia Moscovei pentru rusinoasele infrangeri din Balaklia si Izium: „Regrupare a fortelor, le trimitem pentru a intari fortele in jurul Donetkului”

Ministerul rus al Apararii a informat sambata despre o ”regrupare” a fortelor sale din estul Ucrainei pentru a le retrage din regiunea Harkov – unde armata ucraineana desfasoara o ofensiva de succes – pe teritoriul Republicii Populare Donetk, recunoscuta de Moscova cu doua zile inainte de inceperea campaniei militare in Ucraina, informeaza AFP si EFE, citate de Agerpres.

”Pentru a atinge obiectivele operatiunii militare speciale, a fost luata decizia de a regrupa trupele din regiunile Balaklia si Izium pentru a intari fortele in jurul Donetkului”, una dintre capitalele separatiste pro-ruse, a precizat ministerul intr-un comunicat.

Conform sursei citate, in ultimele trei zile fortele armate ruse ”au anihilat peste 2.000 de combatanti ucraineni si straini, precum si 100 de vehicule blindate si piese de artilerie”.

Fortele ucrainene inregistreaza tot mai multe succese in contraofensiva lor impotriva trupelor ruse, potrivit presei ucrainene si a unor surse din serviciile de informatii britanice, transmite sambata dpa.

Citeste si: „De necrezut”. Rusii au fugit din Izium, si-au abandonat echipamentele. Ucrainenii anunta o noua cucerire majora – Video

Mai mult despre: ,

Comentarii: