„Canalii fara scrupule, idioti, nemernici”. Mungiu-Pippidi, invective la adresa celor care-l critica pe Raed Arafat

news

Text halucinant publicat de Alina Mungiu-Pippidi in urma criticilor aduse lui Raed Arafat fata de modul in care ISU a intervenit la clubul Colectiv. Pippidi pune semnul egal intre Mihai Sora si Raed Arafat, pentru a-l pune intr-o lumina favorabila pe acesta din urma, intr-un text publicat pe Romania Curata: „Jos labele de pe Sora si Arafat, mai, nemernicilor!”.

Inainte de a argumenta de ce il admira pe Raed Arafat, Pippidi atrage atentia asupra propriei importante: „Foarte scurt si pe intelesul tuturor, ca am cinci zile intarziere la predarea articolului Administratie publica si calitatea guvernarii pentru Oxford Research Encyplopedia si cinzeci de studenti la usa”.

Apoi, Pippidi lanseaza acuzatii dure la adresa celor care au indraznit sa il critice pe Arafat.

„De ce, in atitia ani, nu a facut un roman ce a facut Arafat, adica un sistem construit de la zero, pe contributii voluntare si efort uman, ca sa avem o alternativa la el? Poate pentru ca nu e asa usor? Stiti cit persoane voluntariaza la Salvare in Bucuresti-Ilfov? Mii: Arafat a creat o cultura care inainte de el nu exista. A da vina pe el pentru toate relele sistemului de sanatate, create de o combinatie de politizare si politici gresite ale statului si Bancii Mondiale din Romania, e o prostie. Omul a fost mereu parte din solutie, nu parte din problema. A, e arogant, se crede centrul lumii, etc- se poate- la fel, fiecare barbat roman, dar majoritatea fara sa aiba de ce. Chiar nu va intrebati cum apar filme miraculoase, cum analisti oficiali care nu sufla niciodata decit in aceeasi directie cu SRI, de genul lui Cristian Tudor Popescu, se dezlantuie la comanda, cum de o obscura organizatie numita ”Reset”, care s-a ilustrat doar stind dupa Politeanu si compania in ultimii doi ani de mare revolutie antipesedista (fara a fi produs macar doua rinduri legate cu ce vor sa puna in locul unui guvern legitim ales, oricit de prost) se reped sa ii faca plingere penala? Nu mai puneti botul la toate comenzile!

Nu ar exista atitea canalii fara scrupule in Romania daca opinia publica nu ar fi regresat atit de mult de cind cu social media. Sfera publica a devenit gloata publica! Autoritatea e zero! Spune guvernatorul Bancii Nationale ca niciodata populatia nu a fost mai instarita si mai plina de depozite in banci? Nu il aude nimeni, desi e in sfirsit un fapt. Toti idiotii sunt ocupati sa distribuie in schimb ca ‘tara e in flacari’ sau alte anunturi isterice.

Nu mi-as face griji nici daca tara ar fi pe bune in flacari, ca aveti voi destul scuipat sa le stingeti!”, a scris Pippidi pe Romania Curata.

Mai mult despre: ,

Comentarii: