Cancelarul Austriei AMENINTA statele care se opun COTELOR de refugiati. Ce ar putea pati

news

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, critica vehement tarile est-europene care se opun cotelor privind distribuirea imigrantilor propuse de Comisia Europeana, cerand penalizarea acestora prin reducerea accesului la fonduri structurale europene.

„Oponentii sistemului cotelor privind imigrantii nu ar trebui sa fie prea siguri de aceasta pozitie”, avertizeaza cancelarul Austriei.

Oricine se sustrage responsabilitatilor trebuie sa fie penalizat financiar, „spre exemplu prin reducerea accesului la fonduri structurale de care beneficiaza in principal statele est-europene membre UE”, a spus Faymann intr-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, citat de Mediafax.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat joi ca mandatul Romaniei va fi sa nu accepte cote obligatorii de refugiati, adaugand ca nu este oportun si nu este o solutie sa fie stablite astfel de cote si ca este nemultumit de anuntul Comisiei Europene. „Referitor la cotele care au fost prezentate ieri (miercuri – n.r.) de presedintele Comisiei Europene, vreau sa fac doar cateva remarci. Nu este inca cazul sa fac o declaratie exhaustiva in legatura cu acest subiect, dar pot sa va spun ca am luate act cu oarece nemultumire de acest proiect prezentat in Parlamentul European”, a declarat Iohannis.

Klaus Iohannis a afirmat ca Romania poate primi aproximativ 1.700 de refugiati pe baza voluntara si a respins cota obligatorie, stabilita de Comisia Europeana la 6.351 de imigranti. Premierul Victor Ponta nu sustine nici el cotele obligatorii, dar a indicat indirect ca acest lucru va fi discutat la reuniunea ministeriala europeana de luni.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: