Cancelarul Austriei, atitudine DURA fata de refugiati: „Trimiteti-i pe TOTI inapoi”

externe

Cancelarul Austriei, Werner Fayman, a cerut Frontex, agentia europeana de aparare a frontierelor UE, sa ii trimita inapoi in Turcia pe toti imigrantii care sunt prinsi incercand sa ajunga in Grecia.

„Frontex trebuie sa ii culeaga pe toti cei care incearca sa ajunga in Grecia. Trebuie sa ii salvam pe toti, dar apoi acesti oameni trebuie trimisi inapoi in Turcia”, a declarat cancelarul pentru publicatia Oesterreich, citata de The Local.

El a adaugat ca i-a propus aceasta idee, ca „solutie optima”, si premierului turc Ahmet Davutoglu, in cursul unei intalniri recente. Cancelarul a explicat ca aceasta abordare este „singura masura eficienta impotriva traficului de migranti”.

Agentia austriaca de presa APA mentioneaza ca, in schimb Turcia va primi din partea EU o finantare de 3.3 miliarde de euro.

Numarul refugiatilor care au ajuns in Austria in 2015 este de 90.000, mai mult decat triplu fata de 2014. Viena a anuntat deja ca in 2016 nu va primi mai mult de 37.500 de refugiati. Austria a introdus controale la granita si intentioneaza sa construiasca un gard la frontiera cu Slovenia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: