Cancelarul german Olaf Scholz motiveaza refuzul de a oferi rachete Taurus Ucrainei: „Ar putea lovi chiar si Moscova!”

externe

Olaf Scholz, refuz, rachete Taurus, Ucraina, Moscova

Cancelarul german Olaf Scholz a oferit, in cadrul unei intalniri cu locuitorii din Dresda, pe 29 februarie, un nou argument pentru a nu transfera rachetele de croaziera Taurus cu raza lunga de actiune catre Ucraina.

Scholz a declarat ca Taurus, o racheta cu o raza maxima de actiune de 500 de kilometri, este o arma care, ”in cazul unei utilizari incorecte, ar putea atinge o anumita tinta undeva in Moscova”.

Cancelarul german a subliniat ca, daca Germania ar furniza Taurus, ar trebui sa fie direct implicata in lansarea rachetelor, iar „cred ca acest lucru este imposibil”, a spus Scholz, citat de cotidianul Ukrainska Pravda.

La inceputul saptamanii, Scholz a declarat ca se opune cu fermitate furnizarii de rachete de croaziera Taurus catre Ucraina, invocand riscul de a atrage Germania in conflict.

Cuvintele cancelarului german, pe care unii comentatori le-au interpretat ca o presupusa recunoastere a prezentei trupelor britanice si franceze in Ucraina, au fost deja negate de ministerul britanic al Apararii. Acesta a subliniat ca utilizarea rachetelor cu raza lunga de actiune este responsabilitatea exclusiva a Fortelor Armate ale Ucrainei.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: