politica

Cancerul PSD. Seful Politiei Caracal, instalat in functie de acest baron PSD. Cum au distrus Politia Romana clanurile din PSD

Nicolae Mirea, seful Politiei Caracal in momentul in care Alexandra a fost ucisa, a fost pus in functie de deputatul PSD Dan Ciocan, un fost militian care si-a luat bacalaureatul la varsta de 50 de ani. Ciocan este individul care controleaza toate numirile in functiile publice din Caracal, fiind omul de baza al lui Paul Stanescu, stapanul de facto al judetului Olt.

Cotidianul Gazeta Oltului a relatat ca Nicolae Mirea a fost instalat in functia de sef al Politiei Caracal pentru ca a avut „sustinere politica”.

„Cand in anul 2018, echipa din conducerea politiei Caracal (sef adjunct, sef de birouri), oameni profesionisti si onesti, a iesit la pensie, se astepta sa fie numiti in locul lor oameni bine pregatiti si cu experienta.

Surpriza cea mare a fost atunci cand s-a anuntat candidatul si sustinerea ‘politica’ a unui individ cu mari probleme pe linie profesionala si de corectitudine.

Comisarul-sef MIREA a avut de-a lungul anilor multe reclamatii penale, unele probate, dar n-au avut prioritate in fata influentelor si pilelor care au venit in sprijinul lui.

Un cunoscut parlamentar local care taie si spanzura in Caracal l-a ‘ajutat’ sa castige examenul si sa devina seful politiei din Caracal.

Cotidianul nostru a tras la vremea respectiva mai multe semnale ca numirea comisarului-sef Nicolae Mirea este o mare greseala, un atac iminent la adresa sigurantei publica in Caracal.

Nici luarile de pozitie ale unor subordonati, cum ca nu este omul potrivit pentru a ocupa aceasta functie, n-au fost luate in considerare. Doar dorinta lui si a celor care-l doreau pe aceasta functie au avut castig de cauza.

Asa cum era de asteptat, activitatea in codul politiei municipale Caracal a avut mult de suferit ca organizare, ca eficienta si respect in randul comunitatii.

Sesizarile facute, indicatorii operativi n-au avut nici un rezultat, incapabilul sef ramanand pe functie. Ceea ce s-a intamplat la Caracal este rezultatul musamalizarilor, al incompetentei si a influentei politice locale”, subliniaza Gazeta Oltului.

Parlamentarul care „taie si spanzura” este liderul PSD Caracal, Dan Ciocan. Fost militian pana in 1989, Ciocan a devenit un prosper om de afaceri. El si-a luat Bacalaureatul abia in anul 2010, pe cand avea 50 de ani, la Grupul Scolar de Arte si Meserii din Craiova. Ulterior si-a luat si licenta, la 56 de ani.

Despre afacerile lui Dan Ciocan a scris recent Jurnalul, publicatie care face parte chiar din trustul lui Dan Voiculescu.

„Deputatul Dan Ciocan s-a gandit ca nu exista persoana mai indreptatita sa repare parcarile din orasul in care traieste, iar sortii au fost de partea sa, din moment ce T Dancor Romconstruct SRL, firma pe care o controleaza, a castigat de una singura contractul de peste un milion de euro pentru lucrarile din Caracal.

Parlamentarul care este si presedinte al PSD Caracal a castigat pana acum peste 77 de milioane de euro din intelegeri cu statul, o performanta meritorie pentru un politician care a luat Bac-ul la 50 de ani si licenta de inginer agronom la 56 de ani. Pe de alta parte, fratele si asociatul sau din afaceri, Cornel Ciocan, a facut inchisoare pentru evaziune fiscala”, relata Jurnalul in luna aprilie a acestui an.

Si Cotidianul scrie ca sefii Politiei Olt sunt „oamenii PSD” si ca postul de sef al Politiei a fost tot timpul un „troc politic”. Cristian Voiculescu ar fi ajuns la sefia IPJ Olt dupa frictiunea dintre Liviu Dragnea si Paul Stanescu. Mai exact, lui Ionut Sarbu, fostul sef al Politiei Olt, inainte de Voiculescu, i s-ar fi terminat mandatul de imputernicire, iar postul nu a fost scos la concurs.

Asa a venit Voiculescu, care ar fi fost sprijinit de „aripa” Iordache, Valcov, Dragnea, spun surse din politie.

De altfel, Voiculescu a fost numit prin imputernicire in 31 martie 2019, la cinci luni dupa ce a dat examen pentru a ocupa un post de adjunct al Politiei Olt, acesta fiind notat cu 5,5, motiv pentru care a fost respins. Ca „recompensa”, a fost numit sef al IPJ Olt. Voiculescu era in concediu cand s-a produs crima din Caracal.

Seful Politiei Caracal: „S-a actionat perfect”

Seful Politiei Caracal, Nicolae Mirea, a declarat, sambata, ca, din punctul sau de vedere politistii au actionat „perfect” si nu are ce sa isi reproseze. Intrebat daca actiunea de cautare a Alexandrei a fost una defectuoasa, Nicolae Mirea, seful demis al Politiei Caracal a raspuns ca „politistul a fost un executant”.

„Eu nu lucrez in dosar. Am facut perchezitia. La perchezitii fiecare forta si-a facut treaba ei. Nu stiu ce proba a ridicat criminalistul, pompierul cand a secat fantana nu a gasit nimic mi-a facut un proces verbal, l-am pus la dosar. Dosarul l-a supravegheat procurorul. Perchezitia s-a facut sub comanda procurorului. Politistul acolo a fost un executant”, a declarat Mirea pentru Mediafax.

Intrebat, de asemenea, de ce a asteptat sa se faca dimineata pentru a interveni in casa suspectului Gheorghe Dinca, Mirea a spus ca fara autorizatie nu putea intra noaptea.

„Nu am stat deloc. Noi am muncit. Informatiile au venit la fel, noi am localizat, am muncit. Pana am luat autorizarile a venit dimineata. Nu puteam sa mergem fara autorizatie, nu putem intra noaptea”, a mai spus Mirea.

Totodata, intrebat daca isi reproseaza ceva in ceea ce priveste interventia de salvare a Alexandrei, Mirea a raspuns negativ.

„Nu, nu (nu am ce sa imi reprosez, mie si echipei – n.red.) . S-a actionat perfect. Din punctul nostru de vedere, noi ca politisti am asigurat perfect, nu se putea altfel”, a raspuns fostul sef al Politiei Caracal.

Acesta a precizat ca nu este adevarat ca l-a luat pe tatal Alexandrei la perchezitii: „Nu l-am luat, nu puteam. Fiecare echipa si-a facut treaba. Cu mine cand am intrat acolo nu l-am luat. Cum sa il las pe el in fata, neaparat de lege? Eu eram aparat de lege cand intram, prin autorizatie”, a afirmat Nicolae Mirea, seful demis al Politiei Caracal.

Surse din cadrul Politiei au declarat ca Nicolae Mirea, seful Politiei Caracal, a fost demis, dupa interventia in cazul Alexandrei. Nicolae Mirea lucra in Politie din 1990, este ofiter si a ocupat mai multe functii in cadrul Politiei Caracal.

In urma cu catea luni, pe numele lui fusese deschisa o ancheta interna la Politia Olt, dupa ce, pe Facebook, au aparut imagini cu ofiterul in tinuta ce ar fi putut aduce atingere functiei, au declarat surse judiciare.

In urma interventiei de la Caracal, au fost destituiti si seful Politiei Romane, chestorul Ioan Buda, si adjunctul Politiei Olt, Florin Alexe, precum si subprefectul de Olt.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Un sofer incepator a intrat cu masina intr-un garaj din Chiajna, declansand un incendiu de proportii

Trei masini au fost cuprinse de flacari violente noaptea trecuta, in Ilfov. S-a intamplat dupa…

12 minute ago

Emmanuel Macron, tot mai indraznet in fata amenintarii Rusiei: „Armele nucleare ar trebui sa faca parte din dezbaterea privind apararea UE”

Presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este deschis sa discute despre utilizarea armelor nucleare…

27 de minute ago

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, afirma: „Soarta lui Zelenski este pecetluita!”

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al liderului rus Vladimir Putin, a afirmat ca soarta presedintelui…

43 de minute ago

Fostul ministru al Justitiei, Stelian Ion, a sesizat Biroul Electoral dupa ce a aflat ca numele lui si al altor colegi din USR ar aparea pe listele de sustinatori ai Dianei Sosoaca

Fostul ministru al Justitiei, actualmente candidatul Aliantei Dreapta Unita la functia de primar al Municipiului…

57 de minute ago

O romanca din Spania, virala pe TikTok dupa ce a dezvaluit ca traieste doar cu mancare aruncata de altii la gunoi – VIDEO

O romanca stabilita in Spania a devenit virala pe internet dupa ce a dezvaluit ca…

O oră ago

Vietuitoarele marine din largul coastelor braziliene, tot mai afectate din cauza cocainei deversate accidental in ocean

Pe langa poluantii deja cunoscuti, Golful Santos - un oras din statul Sao Paulo (Brazilia)…

O oră ago