Cand autoritatile sunt pe mana cu mafia, este timpul actiunii. Protestatarii blocheaza camioane cu arbori in muntii Fagaras – Video

news

Un grup de activisti din Agent Green au blocat, vineri dimineata, camioanele care incarcate cu arbori care incercau sa paraseasca muntii Fagaras.

„Agent Green blocheaza camioanele cu lemne din muntii Fagaras. Protestatarii cer ancheta la Vidraru si moratoriu national la exploatarea padurilor virgine.

30 de activisti Agent Green, oameni de stiinta si alpinisti profesionisti blocheaza in aceasta dimineata pe Transfagarasan camioanele incarcate cu arbori din muntii Fagaras. Protestatarii trag prin aceasta actiune pasnica spontana semnalul de alarma cu privire la distrugerea ultimelor paduri virgine din zona Vidraru care pun in pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale si au afisat bannere cu mesajul ‘Salvati Ultimele Paduri Virgine’ in limbile romana si engleza”, se afirma pe pagina de Facebok a organizatiei Agent Green.

Activistii spun ca au identificat o zona de circa 12.000 de hectare de padure virgina, care, spune ei, este in pericol din cauza defrisarilor ilegae din zona Vidraru.

In timpul protestului, oamenii au discutat prin telefon cu un reprezentant al Ministerului Apelor si Padurilor, care le-a transmis ca oficialii sunt a„foarte ingrijorati” de ceea ce reclama ei, relateaza News.ro.

„Am primit si adresa dumneavoastra, pe care am inregistrat-o la minister si vreau sa va spun ca suntem foarte ingrijorati de cele scrise acolo. Doamna ministru Adriana Petcu a fost informata despre actiunea dumneavoatra. Am trimis deja Garda Forestiera, am solicitat Garzii Forestiere sa faca o informare chiar in cursul zilei de astazi cu privire la situatia de acolo”, a declarat reprezentantul ministerului.

In timpul convorbirii cu reprezentantul ministerului Apelor si Padurilor, protestatarilor li s-a promis ca miercuri vor fi primiti la discutii de catre Adriana Petcu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: