Cand incepe Bacalaureatul 2020. Anuntul ministrului Educatiei, Monica Anisiei, dupa declaratiile lui Iohannis

news

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a anuntat luni ca examenul de bacalaureat incepe in acest an in data de 22 iunie, cu probele scrise.

Ministrul a mai spus ca examenele de Bacalaureat vor continua cu ulterior cu probele pentru competente. Ea a precizat ca urmeaza a fi comunicat ulterior calendarul exact al examenelor.

De asemenea, examenele pentru Evaluarea Nationala vor fi sustinute incepand cu 15 iunie.

Monica Anisie a mai spus ca mediile elevilor vor fi incheiate cu minimum doua calificative sau note, fara sa se mai sustina tezele, iar materia neparcursa in acest an scolar va fi recuperata.

„Pentru elevii care nu au acces la tehnologie, unitatile de invatamant si inspectoratele scolare vor oferi sprijin. Acestea vor transmite elevilor resurse de invatare si sarcini de lucru. Totodata, Ministerul Educatiei va elabora ghiduri metodologice pentru fiecare disciplina, astfel incat unele continuturi care erau prevazute pentru aceasta perioada sa fie abordate in anul scolar urmator. Cu alte cuvinte, se recupereaza materia neparcursa in aceasta perioada. Referitor la incheierea situatiei scolare, tin sa mentionez ca mediile vor fi incheiate cu minimum doua calificative sau note, insa nu se vor mai sustine teze. Pentru situatiile speciale, de exemplu in cazul in care un elev nu are doua calificative sau note, Ministerul Educatiei va comunica modalitatile de incheiere a situatiei scolare”, a precizat Anisie.

Klaus Iohannis a anuntat anterior ca nu se vor mai relua cursurile in acest an scolar pentru majoritatea elevilor si studentilor, cu exceptia celor din anii terminali (a VIII-a si a XII-a) in vederea pregatirii evaluarii nationale, respectiv bacalaureatul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: