”Cand o sa va taie cu sabia si n-o sa puteti folosi inregistrarea video, o sa plangeti!”. Protestatarii, dialog cu jandarmii pe legile justitiei

news

Noi schimburi de replici au avut loc intre manifestantii de langa Parlament si jandarmi, cand acestia i-au impins cu gardurile pentru a deschide circulatia rutiera pe Bulevardul Natiunile Unite. ”Cand o sa va taie cu sabia si n-o sa puteti folosi inregistrarea video, o sa plangeti!”, le-au spus oamenii jandarmilor, referindu-se la modificarile propuse de parlamentarii coalitiei de guvenare la Codurile penale, intre care una potrivit careia inregistrarile de pe camere video nu mai pot fi folosite in anchete si nu mai constituie probe.

In jurul orei 21.20, jandarmii au impins pe trotuarul de la Parcul Izvor gardurile cu care au blocat accesul manifestantilor langa Parlament, ceea ce a generat un nou val de nemultumire in randul protestatarilor.

”Cand o sa va taie cu sabia si n-o sa puteti folosi inregistrarea video, o sa plangeti!”, ”Nu suntem dusmani”, ”Faceti exces de zel, e incredibil, avem aceeasi varsta”, ”Strigam si pentru voi”, le-au spus manifestantii jandarmilor, conform news.ro.

Anterior, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat, intr-o interventie la Digi 24, ca oamenii care manifesteaza in Bucuresti nu au voie pe trotuarul de langa gardul Parlamentului, pentru ca este obiectiv cu paza militara.

Mii de oameni au ajuns la Palatul Parlamentului, in coltul de la Parcul Izvor. Jandarmii i-au blocat aici, desi circulatia rutiera era blocata pe Bulevardul Natiunile Unite, iar manifestantii le-au strigat ”Rusine” si le reproseaza ca apara ”hotii”. Oamenii au scandat ”Lasati-ne sa trecem”.

Jandarmii au pus garduri pentru ca oamenii sa nu se poata apropia de Palatul Parlamentului. Manifestantii sunt nevoiti sa stea in Parcul Izvor.

Oamenii au strigat: ”Rusine, rusine, rusine sa va fie”, ”Jandarmeria apara hotia”, ”Rezistam, nu cedam”, ”Rezistam, nu plecam”, ”Uniti, salvam toata Romania”, ”Ole, Ole, o dorinta sincera/ Romania libera”, ”PSD, ciuma rosie”, ”DNA sa vina sa va ia”.

Intr-o interventie telefonica la Digi 24, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a sustinut ca masurile din apropierea Parlamentului au fost luate pentru a nu bloca circulatia pe Bulevardul Natiunile Unite si pe Bulevardul Libertatii. El a spus, totodata, ca oamenii nu pot fi lasati pe trotuarul de langa gardul Parlamentului pentru ca este ”obiectiv cu paza militara, cu paza deosebita” si nu e permis sa se manifesteze atat de aproape.

Numarul protestatarilor care au mers in mars de la Piata Victoriei spre Parlament a ajuns la cateva mii. In Piata Palatului, oamenii au aplaudat pentru Regele Mihai si au tinut un moment de reculegere in memoria eroilor Revolutiei.

De asemenea, manifestantii au strigat ”Jos comunistii”, ”Libertate”, ”Regele Mihai”.

Oamenii scandeaza si ”Iesiti din casa daca va pasa”, ”PSD, ciuma rosie”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: