Cand se da votul pentru Kovesi in Parlamentul European. Vesti bune, si Finlanda, care va detine Presedintia Consiliului UE, o va sustine pe LCK

politica

Parlamentul European ar putea sa dea votul pentru numirea Laurei Codruta Kovesi in functia de procuror-sef european in sesiunea din 26-28 martie, a declarat pentru News.ro eurodeputatul Cristian Preda, care a explicat ca negociatorii Parlamentului European vor merge la discutiile cu presedintia finlandeza a UE (care urmeaza dupa Romania) cu un singur nume, iar negocierea se va incheia probabil intr-o singura intalnire.

„Maine, conferinta presedintilor, respectiv liderii grupurilor politice, vor valida echipa de negociere a Parlamentului European (PE), adica cei doi presedinti ai comisiilor LIBE si CONT. Acesti doi negociatori vor intalni viitoarea presedintie, cea finlandeza. Cum e un singur nume si cum e de asteptat ca Guvernul finlandez sa spuna OK, pentru ca este un sustinator al luptei anticoruptie, probabil ca intr-o singura sedinta se va rezolva. Prin urmare, in viitoarea sesiune a Parlamentului European, din 26-28 martie, se va da si votul”, a precizat Cristian Preda.

Eurodeputatul a explicat ca PE nu si-a propus sa mearga la negociere cu un clasament. „Noi selectam si ne ducem cu acest nume (Laura Codruta Kovesi – n.r.)”, a subliniat Preda, acuzand Guvernul roman de rea intentie atunci cand a provocat un vot anticipat in Consiliu.

„In general, pe indiferent de tema, Consiliul nu va spune «ignoram votul din Parlament». Nu avem guverne care sa dispretuiasca votul. Tot ceea ce s-a fabricat, ca ar fi diverse clasamente, ca s-ar putea relua procedurile, ca Franta ar sustine in continuare candidatul francez, sunt lucruri care servesc intimidarii si crearii acestei emotii publice”, a mai declarat europarlamentarul.

Cristian Preda a precizat ca intreaga campanie a puterii de la Bucuresti impotriva candidaturii Laurei Codruta Kovesi nu a facut decat sa ii decredibilizeze si mai mult, iar, in plus, „au aratat ca este posibil sa controleze justitia pentru a se pune in calea unui om care doreste sa promoveze intr-un post”.

Laura Codruta Kovesi este citata chiar joi, cand are loc Conferinta presedintilor din PE pentru a decide mandatul de negociere pentru numirea procurorului-sef european, la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie, pentru a fi audiata in dosarul penal deschis pe numele sau in urma unui denunt facut de catre Sebastian Ghita.

Mai mult despre: ,


Comentarii: